назад

БПД стає ближчою до людей!

18 листопада 2016 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва разом з начальником ГТУЮ у Херсонській області Костянтином Хутковським та начальником відділу держреєстрації друкованих ЗМІ ГТУЮ Ольгою Копитко здійснили робочий візит до Генічеського, Новотроїцького та Новокаховського бюро правової допомоги.

Мета поїздки – надання правової допомоги, яка гарантована Конституцією України, жителям вищезгаданих міст та прилеглих населених пунктів. Клієнти бюро правової допомоги чекали на фахівців-правників, багатий досвід яких забезпечив громадянам висококваліфіковану юридичну допомогу.

 

Питання, з якими звернулися місцеві жителі у Новотроїцьку та Генічеську, стосувалися трудового права: працевлаштування, розірвання трудового договору, надання щорічних відпусток, а також оформлення субсидій.2

3До Генічеського бюро правової допомоги прийшли також воїни АТО, яких цікавили соціальні питання, а саме права на пільги та соцзахист, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, ґарантії їх соціального захисту».

На зустріч до Новотроїцького бюро правової допомоги завітав адвокат Микола Зайцев, який вже четвертий рік співпрацює з системою БВПД.4

У Новій Каховці на юристів чекала велика група людей, деякі з них приїхали навіть із міста Каховка, хоча там є свій місцевий центр з надання БВПД. Серед відвідувачів були потерпілі та які стали жертвами свавілля працівників правоохоронних органів та суду. Це активісти, які беруть активну участь у громадському житті міста.

Н.Каховка 1 Н.Каховка 2
Н.Каховка 5 8

Крім того, під час поїздки було обговорено декілька питань: щодо функціонування Бюро, планування роботи на 2017 рік, надано рекомендації відносно правової допомоги учасникам антитерористичної операції, бойових дій, планування роботи мобільних консультаційних пунктів.

Отже, численні виїзні прийоми-консультування керівників Регіонального центру з надання БВПД і ГТУЮ у Херсонській області  – яскравий показник того, що система БПД стає ближчою до людей.