назад
15.01.20

БПД та патрульна поліція проводить спільні уроки для школярів

У межах здійснення правопросвітницької діяльності системи БПД Регіональний центр у місті Києві регулярно проводить правові уроки для школярів. Мета кожного такого заходу – сформувати стійку правову культуру у молодого покоління, яке не просто знатиме свої права, але буде вміти ними користуватись та відстоювати. Цього разу ми долучились до запрошення патрульної поліції, щоб донести дев’ятикласникам школи I-III ступенів № 249 Деснянського району міста Києва про їх право на безоплатну правову допомогу.

Сергій Багаліка, інспектор патрульної поліції, розказував дітям простою мовою про складні речі. Наприклад: які причини злочинності серед неповнолітніх, до якої відповідальності призводять ті чи інші вчинки, від якої суми за крадіжку настає кримінальна відповідальність та про особливий порядок адміністративної відповідальності неповнолітніх. Окрему увагу приділено кримінальній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних та психотропних засобів.

Оскільки для кожної людини знання своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя, начальник відділу організації надання БВПД Володимир Колісник пояснив школярам, як працює в Україні система безоплатної правової допомоги та хто, як і куди може по неї звернутися.

Кожен зобов’язаний неухильно дотримуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Кожен може звернутись та отримати безоплатну правову допомогу, якщо його права порушено, – завершив свій виступ Володимир Колісник.