назад

Броварський МЦ у взаємодії з територіальними органами юстиції

30.11.2015 року між керівництвом Броварського МЦ та першим заступником ГТУЮ в Київській області Круцем А.О. відбулось обговорення питань щодо оперативності надання БВПД особам у віддалених від Центру районів у взаємодії з територіальними органами юстиції. За результатами зустрічі прийняті взаємні зобов`язання та домовленості, які вдосконалюють надання населенню БВПД.

Броварський МЦ територіально розташований в м. Бровари, обслуговує населення м. Бровари, м. Березань, м. Бориспіль, м. Переяслав-Хмельницький, м. Згурівка, м.Яготин та Броварського, Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Баришівського, Згурівського, Яготинського районів Київської області.

Згідно ч. 1. ст. 18 ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” звернення про надання правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закону, подаються заявниками особисто до Центру або до територіального органу юстиції за місцем фактичного проживання таких осіб незалежно від реєстрації місця проживання чи місця перебування особи.

Категоріям осіб, які мають право на БВПД і бажають її отримати, але проживають у віддалених регіонах від м. Бровари є проблематичним подача звернення про надання БВПД до Центру особисто, але є можливість подати таке звернення по місцю свого проживання чи перебування.

Згідно ч. 2. ст. 19 ЗУ “Про безоплатну правову допомогу” якщо особа подала звернення до територіального органу юстиції, цей орган зобов’язаний протягом трьох днів з дня подання звернення надіслати його до Центру, діяльність якого поширюється на територію відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

З липня 2015 року Броварським МЦ, в своїх адміністративно-територіальних межах, орієнтовані територіальні органи юстиції про прийняття у осіб: звернень на надання БВПД, згоди на обробку персональних даних, відповідних документів та довідок, інших документів за вимогою Центру,- та направлення їх до Центру для прийняття рішення стосовно надання БВПД.

Для оперативності надання БВПД територіальним органам юстиції рекомендовано направляти зібрану інформацію до Центру на електронну адресу, а оригінали документів надсилати поштою.

Зазначена взаємодія МЦ та РУЮ прискорює надання БВПД та зводить до мінімуму відвідування клієнтом Центру. З домовленістю сторін, – ГТУЮ в Київській області взято на контроль прийняття звернень територіальними органами юстиції та вчасного їх направлення до Центру.