назад

Будні бюро правової допомоги: правопросвітництво та консультування

22.03.2017 - byro 1З 1 вересня 2016 року на Житомирщині запрацювало 19 бюро правової допомоги, мета яких, у першу чергу, підвищувати рівень правової обізнаності громадян та допомагати вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. Також працівники бюро надають безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації, забезпечують доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Фахівці Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей та Ярослав Проценко 15 березня взяли участь у загальних зборах села Малі Мошківці Андрушівського району. Основну увагу фахівці бюро зосередили на профілактиці правопорушень, зокрема, закликали батьків серйозніше займатися вихованням дітей. Також розповіли про діяльність бюро, його функції та місцезнаходження. Згодом фахівці бюро надавали особисті консультації громадянам, які переважно стосувалися земельних та спадкових проблем.

Того ж дня фахівці бюро завітали до Червоненського амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Під час зустрічі з медичними працівниками роз’яснили етапи становлення системи БПД, можливість отримати безоплатну правову допомогу, категорії осіб, які відповідно ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
22.03.2017 - byro 13
Андрушівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77

15 березня начальник Ружинського бюро правової допомоги Вадим Кулибаба спільно з Центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Ружинської районної державної адміністрації здійснив виїзд у с. Зарудинці. Мета поїздки – відвідати сім`ї, які перебувають у складних життєвих обставинах; опікунські сім`ї; сім`ї вимушених переселенців, мобілізованих та демобілізованих із зони АТО військовослужбовців.

22.03.2017 - byro 14

Начальник Ружинського бюро під час зустрічей із членам сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надавав консультації щодо отримання пільг, матеріальної допомоги, працевлаштування, оформлення субсидій на комунальні послуги, соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Сім’ям, члени яких перебувають у зоні АТО, надавав консультації з приводу отримання кредитів на ремонт житла та оздоровлення дітей.
Ружинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.:(04138) 3-11-70

Начальник Попільнянського бюро правової допомоги Юрій Харчук провів інформування про систему БПД серед працівників ДРАЦС Головного територіального управління юстиції, під час якого також обговорили проблеми, які виникають у громадян та шляхи їх вирішення, налагодили співпрацю з метою організації спільних заходів, перенаправлення громадян за правовою допомогою до Попільнянського бюро правової допомоги.

22.03.2017 - byro 10

Попільнянське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.:(04137) 2-51-04

16 березня у Лугинському бюро правової допомоги провели «День відкритих дверей» для суб`єктів права на БПД із метою ознайомлення їх із роботою бюро та порядком надання правої допомоги. Присутніх ознайомили з порядком надання безоплатної правової допомоги, навели перелік документів, що підтверджують статус особи та надають можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу, роз’яснили термін розгляду звернення та призначення адвоката від держави. Окремо наголосили на змінах в законодавстві в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

22.03.2017 - byro 15

Лугинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.:(04161) 9-14-20

15 березня до Ємільчинського бюро правової допомоги на «День відкритих дверей» завітали учні Ємільчинської гімназії. Мета заходу – підвищення правової культури учнівської молоді, вмінь та навичок для реалізації прав і захисту власних свобод та інтересів, а також розширення доступу до БПД. Головний спеціаліст Алла Садурська розповіла п’ятикласникам як функціонує система безоплатної правової допомоги в Україні та які повноваження покладено на місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

22.03.2017 - byro 6

 Ємільчинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Ємільчине, вул. Соборна, 18, тел.:(04149) 4-34-79

16 березня начальник Олевського бюро правової допомоги Інга Єгорова провели лекцію у Варварівській загальноосвітній школі Олевського району на тему: «Відповідальність неповнолітніх». Під час зустрічі з 10-тикласниками фахівець бюро правової допомоги розповіла учням про професію юриста, вказавши плюси та мінуси професії, у яких установах може працювати юрист, якими якостями він повинен володіти. Окремо зупинилася на становленні системи БПД, діяльності місцевих центрів та Олевського бюро правової допомоги.

22.03.2017 - byro 9

Особливо раді фахівцям бюро були 3-класники. Інга Єговора роз’яснила діткам, які можуть бути наслідки у випадку вчинення злодійкуватих дій, зокрема крадіжки та хуліганство. «У цей період у дитини тільки формуються нормативні цінності та звички. Тому зрозуміло, що подекуди можуть бути й маленькі крадіжки, – наголосила фахівець Олевського бюро. – Ми вважаємо своїм обов`язком застерегти дітей не ставати на злочинний шлях».

22.03.2017 - byro 7
22.03.2017 - byro 8

Олевське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Олевськ, Володимирівська, 5, тел.:(04135) 2-40-37
 
21 березня начальник Черняхівського бюро правової допомоги Дарина Павлова взяла участь у заході «Міні-ярмарок вакансій (для учасників АТО)», організований Черняхівським районним центром зайнятості спільно з Черняхівським районним військовим комісаріатом. Учасників заходу проінформовали щодо діяльності бюро правової допомоги, особливостей надання безоплатної вторинної правової допомоги військовослужбовцям та законодавчих змін, які стосуються учасників АТО.

22.03.2017 - byro 12

Варто зауважити, що Черняхівське бюро правової допомоги та Черняхівський районний центр зайнятості ефективно співпрацюють у напрямку правопросвітництва та надання правової допомоги громадянам. Із цією метою підписали угоду про співпрацю. Відтепер кожної другої п’ятниці місяця фахівці Черняхівського бюро будуть проводити виїзні прийоми до громадян у Черняхівському районному центрі зайнятості.
Черняхівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38

21 березня головний спеціаліст Радомишльського бюро правової допомоги Оксана Дзюбенко взяла участь у заході спільно з Управлінням праці та соціального захисту населення Радомишльської РДА. Захід був присвячений особливостям надання безоплатної правової допомоги людям із інвалідністю та змінам до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

22.03.2017 - byro 11

Радомишльське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Радомишль, вул. 9 Січня, 2-а, тел.:(04132) 4-41-81

21 березня головний спеціаліст Баранівського бюро правової допомоги Альона Виноградець провела лекцію з вихованцями Довбиської школи-інтернат на тему: «Права дитини та гарантії їх захисту». У ході заходу дітям розповіли про історичне становлення прав дитини, основні міжнародні та державні документи, якими регулюються права дитини, адреси міжнародних та інших організацій, які займаються вивченням та захистом прав людини або сприяють цьому, а також яким чином реалізувати свої права. Зокрема й за допомогою бюро правової допомоги. Особливий інтерес та жваве обговорення викликали відеоматеріали та навчальні презентації про права дітей.

22.03.2017 - byro 5

Окрім того, під час заходу фахівець бюро презентувала діяльність Баранівського бюро правової допомоги та Новоград-Волинського місцевого центру, а саме види правових послуг, що надаються за рахунок коштів Державного бюджету, категорії осіб, які мають право на БВПД.

У ході зустрічі з заступником директора школи-інтернат Лілією Полуковською обговорили основні напрямки подальшої співпраці стосовно підвищення правової освіченості вихованців інтернату шляхом проведення на базі дитячого будинку правопросвітницьких заходів.

21 березня фахівець Баранівського бюро правової допомоги провела лекцію-зустріч у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування одиноких громадян в смт. Довбиш із працівниками та підопічними. Громадян ознайомили з системою БПД, діяльністю Баранівського бюро правової допомоги, основні функції бюро та види послуг, процес надання вторинної правової допомоги. Також  працівник Баранівського бюро відповіла на запитання одиноких громадян, що стосуються захисту їх прав та законних інтересів.

22.03.2017 - byro 4

Баранівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.:(04144) 4-34-52