назад

Будні бюро правової допомоги: правопросвітництво та робочі зустрічі

10.08.2017 - zahodi 1З 1 вересня на Житомирщині запрацювало 19 бюро правової допомоги, мета яких, у першу чергу, підвищувати рівень правової обізнаності громадян та допомагати вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. Також працівники бюро надають безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації, забезпечують доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Головний спеціаліст Попільнянського бюро правової допомоги Олена Нанівська провела робочу інформаційну зустріч із працівниками Управління праці та соціального захисту населення Попільнянської районної державної адміністрації з метою налагодження співпраці та захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Неодноразово під час зустрічі головний спеціаліст Попільнянського бюро наголошувала на тому, що з 5 січня 2017 року набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», згідно яких розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Внутрішньо переміщенні особи; особи, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб; особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; учасники бойових дій та інші особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» можуть звертатися до місцевих центрів та бюро правової допомоги не тільки за юридичними консультаціями, але й можуть отримати адвоката від держави для захисту своїх інтересів у суді», – відмітила головний спеціаліст Попільнянського бюро правової допомоги.

Фахівець Ружинського бюро правової допомоги Людмила Сідоренко взяла участь у заході, що проводився спеціалістами Центру соціальних служб сім`ї, дітей та молоді Ружинської районної державної адміністрації на тему: «Участь у Клубі взаємопідтримки прийомних батьків». Прийомні батьки та старші діти цих сімей прослухали лекцію на тему: «Протидія торгівлі людьми», під час якої було продемонстровано відеофільм «Життя на продаж».

Також на засіданні клубу розглядались різні проблемні питання стосовно забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, безкоштовного виділення шкільних форм та спортивних костюмів для дітей, питання грошового забезпечення, питання безкоштовного харчування в ДНЗ та ЗОШ для дітей -сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

10.08.2017 - zahodi 2

Начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко провела зустріч із працівниками Любарського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою налагодження співпраці. Під час зустрічі начальник Любарського бюро звернула увагу на зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу та можливість звернутись до бюро для складання позовів про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, розірвання шлюбу тощо.

Довідково:

Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.: (04147) 2-10-62
Попільнянське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.: (04137) 2-51-04
Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.: (04138) 3-11-70