назад

Будні бюро правової допомоги: вуличні інформування, «Дні відкритих дверей» та тренінги

27.02.2017 - byro 5Проведення різнопланових заходів у рамках правопросвітницької діяльності працівниками місцевих центрів та бюро правової допомоги Житомирщини є одним із основних напрямів діяльності.

Фахівці бюро правової допомоги продовжують проводити вуличні інформування громадян. Так, 7 лютого працівники Черняхівського бюро провели вуличне інформування громадян та розповіли про послуги, які надає бюро. 17 лютого працівники Брусилівського бюро здійснили інформування жителів смт. Брусилів щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги та видів послуг для громадян, які надаються у бюро. Також особливу увагу звернули на зміни до Закону України «Про правову допомогу», які набули чинності у січні 2017 року.

27.02.2017 - byro 2 27.02.2017 - byro 3

9 лютого працівники Черняхівського бюро провели «День відкритих дверей» для дітей-сиріт, які навчаються у Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій. Начальник бюро Дарина Павлова розповіла про систему БПД, роботу бюро, його основні завдання. Зокрема, акцентувала увагу на наданні безоплатної вторинної правової допомоги дітям-сиротам, дітям, які позбавленні батьківського піклування. Також ознайомила запрошених з порядком доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України і показала алгоритм пошуку відомостей з деяких реєстрів.

27.02.2017 - byro 5 27.02.2017 - byro 4

21 лютого заступник начальника Коростишівського бюро Олександр Коваль провів тренінг для депутатів органів місцевого самоврядування Коростишівського району Житомирської області. Темою даного тренінгу стало функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, а також зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

27.02.2017 - byro 6

На даному тренінгу були присутні не лише депутати, а й голова Коростишівської РДА, голова районної ради та радник голови Житомирської обласної ради. Як зауважили присутні на тренінгу, створення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги стало однією з найуспішніших реформ, які були втілені протягом минулих років.

27.02.2017 - byro 7 27.02.2017 - byro 8

21 лютого заступник начальника Радомишльського бюро Сергій Ровненко провів тренінг для людей з особливими потребами у Радомишльському районному центрі зайнятості. У ході семінару присутні ознайомились з особливостями функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, роботи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

27.02.2017 - byro 11

Завдяки налагодженій співпраці з районним центром зайнятості, такі заходи проводяться досить часто, що дозволяє поширювати інформацію про систему безоплатної правової допомоги, а також консультувати громадян в мобільних пунктах.

14 лютого начальник Попільнянського бюро Юрій Харчук провів тренінг з представниками установ та організацій за участі директора Попільнянського районного центру зайнятості, головного державного інспектора управління Держпраці у Житомирській області, головного спеціаліста з питань праці управління праці та соціального захисту населення Попільнянської РДА. Під час тренінгу обговорювали актуальні питання з зайнятості населення, нововведення для роботодавців, зміни в законодавстві про надання БВПД, трудове законодавство, питання мінімальної заробітної плати та порядок її нарахування, питання щодо збереження робочих місць та надання відпусток учасникам бойових дій, нарахування та виплата щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій.

28.02.2017 - byro 2 2

Цього ж дня заступник начальника Романівського бюро Жанна Пасенко з метою забезпечення інформування працівників установ та організацій щодо надання первинної та вторинної правової допомоги провела тренінг для соціальних працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Романівського району на тему: «Розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги в Романівському районі».

Під час зустрічі обговорили питання співпраці у наданні безоплатної вторинної правової допомоги вразливим верствам населення, а також перенаправлення до бюро громадян, які є суб’єктами права на отримання безоплатної правової допомоги. Мета проведеної зустрічі – обмін ідеями та думками щодо посилення правової спроможності територіальних громад та напрацювання практичних спільних кроків у цьому напрямку між усіма провайдерами правової допомоги на місцевому рівні (місцевим центром з надання БВПД, державними установами та організаціями, громадськими організаціями) та органами місцевого самоврядування.

Під час спілкування присутні мали змогу ознайомитись з інформаційними буклетами «Що таке безоплатна правова допомога і як її отримати» та обмінятись контактною інформацією для більш плідної та результативної роботи в майбутньому.

28.02.2017 - byro 2 3

17 лютого заступник начальника Романівського бюро Жанна Пасенко провела тренінг для секретарів сільських, селищних рад району під час якого донесла присутнім інформацію про можливість скористатися правом та отримати безоплатної первинної та вторинної правової допомоги усім мешканцям Романівського району. Також акцентовала увагу на тому, що за необхідності прийом громадян з обмеженими можливостями проводиться за викликом на дому.

20 лютого головний спеціаліст Чуднівське бюро Неля Осаулюк провела тренінг для працівників Служби в справах дітей Чуднівської РДА на тему: «Надання безоплатної правової допомоги дітям-сиротам, опікунам та піклувальникам», під час якого піднімались питання виконання приписів СПД та забезпечення дітей правом на медичне забезпечення, освіту та інше.

Довідково: Брусилівське бюро правової допомоги – смт Брусилів, вул. Лермонтова, 3, тел.:(04162) 3-00-95
Коростишівське бюро правової допомоги – м. Коростишів, Соборна площа, 18, тел.:(04130) 5-06-26
Радомишльське бюро правової допомоги – м. Радомишль, вул. 9 Січня, 2-а, тел.:(04132) 4-41-81
Черняхівське бюро правової допомоги – смт Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38

Попільнянське бюро правової допомоги – смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.:(04137) 2-51-04
Романівське бюро правової допомоги – смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.:(04146) 2-29-13
Чуднівське бюро правової допомоги – м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93