назад

Буковинці мають змогу більше дізнатись про свої права

IMG 0776 tnХто має право на безоплатну правову допомогу і де можна її отримати? Відповіді на ці запитання дають представники центрів з надання безоплатної правової допомоги. Фахівці відвідують навчальні заклади, різноманітні установи та організації, спілкуються з представниками влади, аби все більше і більше буковинців дізнавались про свої права.

Зокрема, 20 вересня у Вашківецькій школі Сокирянського району відбулась інформаційна зустріч із педагогами. Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна розповіла буковинцям про роботу державних організацій нового зразка. «Оскільки наразі активно розвиваються об’єднані територіальні громади, на часі постає необхідність посилення їх правової спроможності та правових можливостей. «Правова освіта у територіальних громадах – шлях до захищеності громадян» – проект, який наразі реалізується та покликаний сприяти у підвищенні рівня правової поінформаваності та обізнаності громадян, формування їх правової культури. Ми вже відвідали декілька громад і під час діалогу їх представники ще більше дізналися про свої права, а також про те, як і де можна отримати безоплатну правову допомогу» – каже Жанна Патєхіна.

IMG 0798 tn

Земельні питання залишаються найбільш актуальними для буковинців. Як у правовий спосіб вирішити питання земельного і спадкового права під час зустрічі педагогам розповіла Регіональний консультант з юридичних питань Ольга Чепель.

Вже наступного дня, 21 вересня, аналогічна інформаційна зустріч відбулась у селі Мамалига Новоселицького району. Більше дізнатись про свої права мали змогу голови і працівники сільських рад Новоселицького району, а також старости Мамалигівської об’єднаної територіальної громади.

Подібні заходи відбуватимуться й надалі, щоб буковинці, які потребують, зокрема безоплатної первинної правової допомоги, мали змогу її отримати.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)