назад

Буковинці похилого віку отримали правову допомогу

34-122 листопада 2017 року фахівець системи безоплатної правової допомоги відвідав стаціонарне відділення постійного або тимчасового проживання самотніх громадян «Наш дім», що знаходиться у селі Малий Кучурів Заставнівського району. З метою надати правові консультації.

Найбільше присутні розпитували про порядок спадкування майна за заповітом. «Насамперед людина, яка хоче скласти заповіт, має звернутися до нотаріуса (державного або приватного). У населених пунктах, де немає нотаріусів, заповіт може бути засвідчений посадовою особою органу місцевого самоврядування (місцевої ради). У лікарні або будинку для літніх людей заповіт може засвідчити головний лікар або його заступник, черговий лікар», – розповів начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук.

34-2Самотні буковинці отримали вичерпну відповідь на питання, які їх цікавили. «Згідно Цивільного кодексу України право на заповіт має фізична особа з повною цивільною дієздатністю. Вчинення заповіту через представника не допускається, лише особисто», – пояснив Василь Данищук.

Буковинці похилого віку дізнались і чимало цікавих фактів. По-перше, заповідач має право у будь-який час внести зміни до заповіту. По-друге, заповідач має право у будь-який час скасувати заповіт. По-третє, заповідач має право у будь-який час скласти новий заповіт. Важливо, що кожний новий заповіт скасовує попередній і не відновлює заповіту, який заповідач склав попередньо.

34-3Опісля у стаціонарному відділенні постійного або тимчасового проживання самотніх громадян «Наш дім» було поширено інформаційні буклети.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м.Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).