назад
11.10.18

Булити не круто: правопросвітництво у навчальних закладах Кіровоградщини

03Булінг як прояв агресивної і недопустимої свідомої поведінки однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском, залишається вкрай гострою проблемою і потребує регулярного вирішення.
 
З початком нового навчального року фахівці Кропивницького місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги активізували правопросвітницьку кампанію під назвою «Як попередити та протидіяти булінгу в школі». За цей період у навчальних закладах представники місцевого центру провели 20 правопросвітницьких заходів для школярів різного віку.
 
04
 
Під час правових уроків фахівці роз’яснили учням які види булінгу існують, як діяти в ситуації, якщо вони стали свідком чи жертвою такого явища.
«У разі виявлення фактів булінгу, потрібно звернутися за допомогою до батьків, учителів, психологів, або ж за юридичною підтримкою – до Кропивницького місцевого центру з надання БВПД чи бюро правової допомоги», – закликав учнів очільник центру Станіслав Березніченко.
 
05
 
З метою запобігання та протидії цькуванню серед підлітків у межах кампанії #СтопБулінг проекту «Я МАЮ ПРАВО!» були поширені тематичні буклети «Твої права – твій захист» та «Зупинимо булінг разом».
Кропивницький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. Тел.: 09587 662 33, (0522) 32-08-24.
Адреси бюро правової допомоги:
Долинське бюро правової допомоги 
м. Долинська, вул. Шевченка, 59
 Компаніївське бюро правової допомоги
смт Компаніївка, вул. Паркова, 4 
 Новомиргородське бюро правової допомоги
м. Новомиргород, вул. Соборності, 106
 Новгородківське бюро правової допомоги 
смт Новгородка, вул. Центральна, 1 
 Устинівське бюро правової допомоги
смт Устинівка, вул. Благодатна, 1.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.