назад

Бути поруч: правова консультація в гірському Перегінську

1У приміщенні Перегінського бюро правової допомоги 2 листопада заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук надав консультативну правову допомогу фахівцям бюро у роботі з клієнтами системи БПД.

У найбільш густонаселеному селищі міського типу Перегінське Рожнятівського району розміщене бюро правової допомоги Калуського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2

З метою надання індивідуальних консультацій та роз’яснень з правової тематики, підвищення правової спроможності громадян заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук  робочу зустріч з начальником та фахівцем Перегінського бюро правової допомоги Ольгою Люклян й Іванною Мельник. Воно обговорили проблеми, з якими стикаються у роботі з клієнтами системи безоплатної правової допомоги.

Оскільки під час роботи з відвідувачами виникло питання щодо оформлення спадкових документів для громадянки пенсійного віку, які виникли у зв᾽язку з опрацюванням звернення Донецького обласного держнонархіву, Володимир Ковальчук разом з спеціалістами бюро відвідали Другу Рожнятівську державну нотаріальну контору.

3

З-поміж актуальних питань, які турбували жителів громади, можна виокремити земельні, житлові, сімейні питання, а також соціального забезпечення. Так, за жовтень місяць було прийнято 73 клієнти, з яких 23 повторно звернулись до бюро правової допомоги. Окремі з цих звернень були направлені до Калуського місцевого центру з надання БВПД для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

4

Одночасно фахівці системи БПД відвідали керівництво Перегінської селищної ради, державного реєстратора та землевпорядника. Володимир Ковальчук поінформував про спільний всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги та «Я МАЮ ПРАВО!», який покликаний навчити громадян захищати свої права. Заступник директора розповсюдив інформаційні матеріали відповідної тематики.

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)