назад
26.09.18

Бути юристом у сучасному суспільстві – велика честь і велика відповідальність!

  1ф1 «Як вибрати майбутню професію?» — рано чи пізно таким питанням задається кожна людина. Вибір професії — справа нелегка, але необхідна. Успішне майбутнє багато в чому залежить від роботи, якою займається людина.

    Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верст населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

   Тому, саме про професію юриста говорили з учнями 10 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 129 м. Києваадвокат, третейський суддя – Ігор Свєтлічний та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Першої київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Вікторія Резніченко.

   «Бути юристом в сучасному суспільстві – велика честь і велика відповідальність! Професія юриста — це фундамент знань для кожної людини, який потрібен для того, щоб людина могла самостійно ефективно відстоювати власні права та інтереси» – зазначає адвокат Ігор Свєтлічний.

2

   Учні приймали активну участь у обговоренні необхідних особистісних якостей та професійних знань, умінь та навичок, якими повинен бути наділений адвокат для успішного виконання свого професійного обов’язку.

3

  Діти із захопленням сприйняли пропозицію лекторів відвідати центри з надання БВПД, Дніпровський районний суд та управління поліції для практичного ознайомлення з юридичною сферою.

   Крім цього учням було роз’яснено порядок доступу дітей до безоплатної правової допомоги, окреслено правові орієнтири для кожної дитини в рамках реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».