назад

Buro poserdnik u konfliktah 1


Коли громадянин не отримує бажаного в органі влади або органі місцевого самоврядування, він звертається за допомогою до юристів. Переважно клієнти просять про допомогу в написанні скарг на дії або бездіяльність органу, притягнені до відповідальності винних осіб, відстоюванні їхніх прав в суді. Завдання бюро в цьому випадку – докласти всіх зусиль для досудового врегулювання конфлікту з урахуванням інтересів клієнта.

       Так, до Більмацького бюро правової допомоги протягом всього часу роботи звертаються учасники АТО зі скаргами на бездіяльність органу Держгеокадастру в питанні щодо першочергового отримання ними земельних ділянок у власність.

       Зокрема, піднімалися питання щодо правильності клопотання про надання дозволу на розробку технічної документації, яке надавалося як зразок; відмови працівників відділу Держгеокадастру у Більмацькому районі в наданні графічних матеріалів; загублення документів, які надходять з обласного управління; передання пакетів документів для розгляду до Головного управління ДГК в Запорізькій області; ненадання відповідей на звернення тощо.

       Завдяки працівникам бюро декілька учасників бойових дій отримали дозволи на розробку «технічки» та вже уклали відповідні договори, проте виникла потреба в налагодженні співпраці з відділом Держгеокадастру для запобігання скаргам та пришвидшення оформлення документів.

       З цією метою, співробітники Більмацького бюро правової допомоги зустрілися з начальником відділу Держгеокадастру в Більмацькому районі Олесею Дуденко для вирішення проблемних питань. Зокрема, до відома очільниці органу було доведено основні проблеми, які піднімаються громадянами, з’ясовано причини їх виникнення, обговорено основні кроки щодо вирішення конфліктів, домовлено про співпрацю та розробку типових заяв, клопотань спільними зусиллями. Олеся Миколаївна надала інформацію щодо вільних земельних ділянок, пообіцяла сприяти у якнайшвидшому розгляді документів, які подаються учасниками АТО.

Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54.