назад

Бюро правової допомоги активно практикують виїзні прийоми до громадян

20.03.2017 - priom 6У Житомирській області з 1 вересня розпочали роботу 19 бюро правової допомоги. Зокрема Андрушівське, Любарське, Попільнянське, Романівське, Ружинське, Чуднівське, Брусилівське, Коростишівське, Радомишльське, Черняхівське, Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське, Баранівське, Ємільчинське, Олевське, Пулинське бюро правової допомоги. У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Також діяльність бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст, сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів.

Але не кожен міг особисто прибути до бюро у зв`язку зі станом здоров`я. У таких випадках фахівці бюро, відповідно до пріоритетів та для створення належних умов для забезпечення доступу мешканців до безоплатної правової допомоги, активно практикують виїзні прийоми до громадян.

14 березня начальник Черняхівського бюро Дарина Павлова провела виїзний прийом громадян із інвалідністю у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черняхівського району. Під час виїзного прийому жителі району частіше консультувались з питань, які стосуються земельного та спадкового законодавства.

20.03.2017 - priom 4

15 березня головний спеціаліст Черняхівського бюро Віктор Кусяк провів виїзний прийом громадян у приміщенні Сліпчицької сільської ради Черняхівського району. Під час виїзного прийому громадян найбільше цікавили питання, пов’язані з соціальним забезпеченням, договірне та сімейне право.

20.03.2017 - priom 3

16 березня в приміщенні Народицької селищної ради заступник начальника Народицького бюро Марина Курдиш провела виїзний прийом громадян. Окрім особистих консультацій фахівець розповіла про систему БПД, порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги та осіб, які мають на неї право, функції бюро правової допомоги.

20.03.2017 - priom 1
20.03.2017 - priom 2

Якщо у Вас виникла необхідність у правовій допомозі, Ви можете прийти в бюро, зателефонувати у місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж зателефонувати на єдиний номер правової допомоги 0-800-213-103, який працює цілодобово.