назад

Бюро правової допомоги Херсонщини: підсумки за другий місяць роботи

novovorontsovske 06 жовтня на Херсонщині відкрилося ще одне бюро правової допомоги, яке підпорядковано Бериславському місцевому центру з надання БВПД.

Тепер на Херсонщині діє 15 точок активного поширення правової інформації для представників громади. У листопаді планується відкриття бюро правової допомоги у смт Чаплинка.

11111Так, протягом жовтня 2016 року до бюро правової допомоги в Херсонській області звернулося 617 громадян. За цей період видано 33 доручення про надання безоплатної правової допомоги. Як показує практика, до бюро правової допомоги херсонці найчастіше звертаються із соціально-побутових питань, зокрема: соціального забезпечення, земельних, майнових, сімейних, житлових, трудових, спадкових тощо.
Діаграма 1Діаграма 2

Для покращення доступу до правової допомоги фахівцями бюро було здійснено 32 виїзних прийоми 

2 3

та надана адресна допомога за місцем проживання громадян. 38 раз фахівцями бюро проводилося   «вуличне» інформування населення: 

4 5 8
7а

Упродовж жовтня велася активна інформаційна кампанія: працівники бюро брали участь у колегіях, сесіях, семінарах, тренінгах.

9 10

11

Працівники бюро постійно підвищують свій професійний рівень:

12

Протягом другого місяця своєї діяльності співробітники херсонських БПД взяли участь у 44 правопросвітницьких заходах.

Проводили зустрічі із особами, які перебувають на обліку в районних центрах зайнятості, із внутрішньо переміщеними особами, учасниками АТО. 

13 14

Неодноразово – 47 раз – проводилися робочі зустрічі з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, громадськими організаціями, установами. 

15 16

За участю співробітників БПД та партнерів проходили круглі столи. 

Інформація про діяльність бюро правової допомоги була розміщена у місцевих ЗМІ: 

17 18 19 20
21

Також співробітниками бюро на своїх стендах були розміщені інформаційні матеріали стосовно оформлення житлових субсидій:

22

Отже, другий місяць роботи БПД на Херсонщині засвідчує, що вони дійсно потрібні, адже надають доступ до правової допомоги мешканцям області у самих віддалених населених пунктах. Нагадаємо, ці структурні підрозділи покликані надавати безоплатну правову допомогу, юридичні консультації та роз’яснення, доступ до електронних сервісів Мін’юсту кожному, хто цього потребує. Крім того, громадяни мають змогу через бюро отримати доступ й до послуг адвоката за рахунок держави, звісно, якщо це необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також працівники бюро, у разі потреби, можуть здійснювати послуги представництва інтересів осіб у суді за окремими видами спорів.

Дізнатися про роботу та контактні дані бюро правової допомоги можна на сайті в розділі “Місцеві центри” та за посиланями нижче:

Дивись також:  Бюро правової допомоги Херсонщини: підсумки за перший місяць роботи