назад
07.09.16

Бюро правової допомоги Лубенського місцевого центру налагоджують співпрацю з партнерами

Hor06 вересня 2016 року в приміщенні Хорольського бюро правової допомоги з метою налагодження співпраці відбулась робоча зустріч з головним спеціалістом юридичного відділу апарату райдержадміністрації Лесею Нікітенко, начальником відділу правової роботи та кадрових питань Віталієм Бибиком та секретарем Петрівської сільської ради Наталією Квачко.

 

Під час зустрічі заступник начальника Хорольського бюро Юлія Барило провела роз’яснення щодо  послуг, які надають працівники Бюро, акцентувала увагу на наданні первинної правової допомоги, адже саме це більша частина звернень.

“Люди потребують, в першу чергу, інформації у вигляді алгоритмів дій. Додам, що ці роз’яснення мають бути простими і зрозумілими,” – говорить Юлія Барило.

Сторони, що взяли участь в зустрічі, мають багато спільних задач. Зокрема правова освіта населення, яка стала однією із основних функцій Бюро, неможлива без співпраці з органами місцевої влади. Спільність дій та задач була закріплена безпосередніми домовленостями про співпрацю.

ChornВ.о. начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Борсук провела зустріч із працівниками центру надання адміністративних послуг. ЦНАП, що діє в структурі райдержадміністрації, сьогодні надає 35 адміністративних послуг. Установа протягом 2015 року отримала 5353 звернення від мешканців громади. Співпраця з центром надання адміністративних послуг є вкрай важливою та актуальною, бо він є місцем концентрації різнорідних послуг, які населення отримує від органів влади. Інформаційна складова та перенаправлення клієнтів у співпраці органів — ті точки взаємодії, що мають перспективи для розвитку. В приміщенні ЦНАП розміщено інформаційні матеріали, які допоможуть зорієнтувати людей в алгоритмі отримання правової допомоги.

06 вересня 2016 року з метою поглиблення співпраці заступник начальника Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець провела робочу зустріч із начальником загального відділу апарату Миргородської райдержадміністрації Валентиною Діхтяр та головним спеціалістом-юрисконсультом апарату Миргородської райдержадміністрації Олегом Ушаковим.

За результатом зустрічі визначено напрямки подальшої співпраці установ у сфері інформування мешканців громади про їхню можливість отримувати безоплатну правову допомогу.

В цей же день відбулась зустріч із головою Миргородської районної ради Леонідом Яриничем та радником голови районної ради Андрієм Ємцем. В ході зустрічі обговорено питання щодо внесення змін до Програми правової освіти населення Миргородського району на 2016-2020роки, затвердженної рішенням сесії Миргородської районної ради сьомого скликання від 09 грудня 2015 року.

06 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч працівників Пирятинського бюро правової допомоги з начальником місцевого відділення поліції. З метою налагодження співпраці, правової підтримки громадян і всебічного інформування пирятинців та жителів району про можливість отримання безоплатної правової допомоги було проведено зустріч з керівником Пирятинського відділення поліції Олексієм Возним.

У ході зустрічі значна увага приділялася завданням Бюро та взаємодії з питань надання практичної правової допомоги мешканцям територіальної громади. В.о. керівника бюро Володимир Орел розповів про націленість і проблематику питань , з якими звертаються до установи громадяни. Попередньо було домовлено про донесення інформації до всіх працівників місцевого відділку поліції, організацію спільних виїздів до сільських населених пунктів, а також до осіб з обмеженими можливостями.Pir UMVS

Також працівники Пирятинського бюро правової допомоги побували у новому приміщенні редакції місцевої газети «Пирятинська Правда». Цей візит дав свої плідні результати. Окрім публікації про створення, роботу і завдання новоствореної установи, досягнуто домовленості про власну рубрику для бюро, яка передбачає публікацію на сторінках газети відповідей та правових консультацій з питань, які турбують читачів видання.

Така діяльність дасть змогу показувати в діях і на практиці переваги роботи системи безоплатної правової допомоги, інформувати населення, зокрема жителів сільської місцевості, про можливість її отримати.

В цей же день працівники бюро провели вуличне інформування пирятинців про свою роботу. Громадянам було роз ’яснено функції закладів системи безоплатної правової допомоги, завдання бюро, можливості доступу до вторинної правової допомоги за рахунок державних коштів, а також повідомлено місцезнаходження установи, яка розміщена в Пирятині по вул. Соборна, 41 (1 пов.), телефон для довідок: (053-58) 3-22-54.