назад

Бюро правової допомоги північного регіону Сумщини відкриті

Відбулися урочисті заходи з відкриття Ямпільського, Середино-Будського, Глухівського, Кролевецького бюро правової допомоги – структурних підрозділів Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної правової допопомоги.

Директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудіма, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Володимир Потапов завітали до смт. Ямпіль, м. Середино-Буда, м. Глухів, де в урочистій обстановці з залученням представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади відкрили новостворені бюро правової допомоги.

Відкриття бюро правової допомоги в смт. Ямпіль розпочалося з вітального слова директора місцевого центру Микола Гудіми, який повідомив присутнім, що місія новостворених бюро полягає у захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя.

До відкриття бюро долучилися голова Ямпільської районної ради Ольга Губар та голова Ямпільської районної державної адміністрації Ірина Панченко. Представники місцевої влади Ямпільщини окреслили основні напрямки співпраці с працівниками бюро правової допомоги у напрямку вирішення життєвих проблем громадян.

Про інтеграцію безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад детально розповіла інтегратор центру Ольга Правосуд та подякувала керівництву Ямпільської районної ради за надане приміщення для бюро правової допомоги.

У першій половині дня також відбулося відкриття бюро правової допомоги у м. Середино-Буда. Привітати новопризначених працівників бюро прийшли представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма спершу поздоровив усіх присутніх з відкриттям бюро правової допомоги у м.  Середино-Буда та представив працівників бюро учасникам заходу. Він також розповів, що головною метою створення бюро правової допомоги є спрощення доступу громадян до правосуддя та зазначив основні функції, які покладені на бюро. У свою чергу начальник відділу «Середино-Будське бюро правової допомоги» Андрій Ніколаєв повідомив, що відтепер сільські мешканці можуть звертатися до бюро за фаховими консультаціями для вирішення проблемних питань у правовий спосіб безпосередньо у своєму районному центрі.

Керівник Середино-Будської районної державної адміністрації Ірина Заплаткіна запевнила про співпрацю та висловила надію, що бюро правової допомоги принесе значну користь жителям краю в плані правового захисту та правопросвітництва.

Також 31 серпня відбулося урочисте відкриття бюро правової допомоги в м. Глухові. До урочистих заходів з відкриття бюро правової допомоги долучилися представники органів місцевого самоврядування, громадського руху, засоби масової інформації. З вітальним словом до учасників заходу звернулася керуюча справами Глухівської міської ради Ірина Терещенко, яка зазначила, що безоплатна правова допомога стала ще ближчою для територіальної громади Глухівського району та пообіцяла, що органи місцевого самоврядування Глухівщини тісно співпрацюватимуть з бюро та надаватимуть підтримку. До поздоровлень приєднався й директор центру Микола Гудіма.

З темою «Діяльність бюро правової допомоги спрямовано на посилення правової спроможності територіальної громади» для працівників бюро та інших учасників заходу виступила начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру Ольга Правосуд.

Заступник начальника Глухівського бюро Богдан Балицький подякував представникам місцевої влади за надану допомогу у відкритті бюро.  Він наголосив, що громадяни міста та району отримуватимуть допомогу з правових питань, юридичні консультації, допомогу в складанні заяв, скарг.

По закінченню урочистих заходів головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій місцевого центру  Володимир Потапов провів майстер-клас із організації надання безоплатної правової допомоги, а керівник новоствореного бюро прийняв першого клієнта, який звернувся за правовою допомогою.

1 вересня було відкрито Кролевецьке бюро правової допомоги, головний спеціаліст якого Олена Гребенік зауважила під час заходу, що відтепер громадяни міста та району отримуватимуть допомогу з правових питань, юридичні консультації, допомогу в складанні заяв, скарг. Право на безоплатну вторинну правову   допомогу мають малозабезпечені верстви населення, інваліди, діти-сироти, діти, які позбавлені батьківського піклування, ветерани війни та інші категорії. Безоплатні послуги за рахунок держави цим категоріям надаватимуть адвокати, що співпрацюють з місцевим центром.