назад
30.08.16

Бюро правової допомоги: початок покладено

29 серпня відбулося урочисте відкриття Білопільського, Краснопільського та Путивльського бюро правової допомоги.

Директором Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентиною Трошечко та головою Сумського прес-клубу Аллою Федориною було організовано прес-тур, до якого долучилися адвокати та голови сільських і місцевих рад.

Відкриття Краснопільського бюро правової допомоги було розпочато із вітального слова голови Краснопільської районної ради Віталія Савоненка. До привітань приєднався голова Самотоївської сільської ради, учасник АТО Іван Перерва, який власними життєвими прикладами підкреслив доцільність відкриття бюро.

Про суттєвий крок на шляху до якісної правової допомоги жителям Краснопільщини розповів голова Краснопільської селищної ради, голова асоціації голів сільських рад Краснопільського району Іван Хомічов.

Після урочистого відкриття бюро адвокат системи БВПД Наталія Дем’яненко допомогла у вирішенні питання клієнта.

Наступним на черзі було відкриття бюро правової допомоги у м. Білопілля. Голова Білопільської районної державної адміністрації Олена Нікітенко привітала учасників заходу. До вітального слова долучився начальник відділу «Білопільське бюро правової допомоги» Ярослав Полковниченко.

Про надання первинної правової допомоги та партнерство з громадськими організаціями розповів заступник голови громадської організації «Воїни АТО Білопільщини» Євгеній Єфіменко. Приклад співпраці з Сумським місцевим центром щодо надання правової допомоги неповнолітній дитині навів директор Білопільської школи-інтернат Володимир Турчин.

Марафон відкриття бюро правової допомоги завершився у м.Путивль. Про створення бюро розповів Георгій Шатілін – начальник відділу «Путивльське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Підсумкова прес-конференція на тему: «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги як гарантія доступу до якісних юридичних послуг для жителів Краснопільського, Білопілопільського, Путивльського районів Сумської області. Роль органів місцевої влади у розвитку системи безоплатної правової допомоги» пройшла у Путивльській райдержадміністрації та підбила підсумки насиченого дня.