назад

Бюро правової допомоги Рівненщини: підсумки за перший місяць роботи

rokytne

Уже минув місяць з того часу, як 1 вересня на Рівненщині розпочали свою роботу структурні підрозділи місцевих центрів з надання БВПД – 11 бюро правової допомоги. Звернувшись до них, кожен українець зможе отримати безкоштовні юридичні консультації та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції.

Всього з початку роботи бюро правової допомоги до них звернулося 814 мешканців віддалених районів Рівненщини, які отримали фахові юридичні консультації. 

Окрім того, фахівці новостворених бюро кожного дня роблять все можливе для якомога ефективнішого поширення інформації про право українців на безоплатну правову допомогу та про діяльність у районних центрах бюро правової допомоги. Тому з початку діяльності бюро Рівненщини їхні фахівці провели 296 інформаційних та комунікативних заходів.

1

Адресна правова допомога в м. Острог

Основними завданнями, які виконують бюро правової допомоги, є правопросвітництво, надання безоплатної первинної правової допомоги (тобто правової інформації та консультацій), забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) та забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

На практиці це означає, що кожен, хто звертається до бюро за юридичною консультацією, її отримує. Крім того, клієнти мають змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також фахівці бюро за потреби можуть представляти інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

2

Прийом громадян в м. Корець

Як зазначив Міністр юстиції Павло Петренко, бюро правової допомоги – це нові структурні підрозділи Мін’юсту, які прийшли на заміну застарілим радянським управлінням юстиції. Їхні співробітники допомагатимуть усім, хто до них звернеться: навіть якщо людина не має права на безоплатного адвоката, навіть якщо громадянин прийшов з питанням, яке не стосується юридичного захисту, необхідно вислухати кожного і максимально допомогти. «Основна філософія роботи новостворених бюро ‒ зміна ставлення до людей. На жаль, українці не знають і 10% своїх прав, і багато хто цим користується. Тому нам потрібно посилювати правову спроможність громадян», – переконаний Міністр.

Адреси та контактні дані бюро правової допомоги Рівненщини:

Дубенський місцевий центр з надання БВПД

Рівненський місцевий центр з надання БВПД

Сарненський місцевий центр з надання БВПД