назад
01.09.16

Бюро правової допомоги розпочали роботу у Полтавській області

0109mashivka

1 вересня 2016 року прийняли перших клієнтів новостворені бюро правової допомоги, які розпочали діяльність в 23 районах та містах області. Організаційна робота із забезпечення нових установ приміщеннями, офісною технікою, зв’язком, кваліфікованими та вмотивованими на роботу з населенням юристами проведена в області в надзвичайно стислі терміни завдяки співпраці Регіонального центру з надання БВПД з обласною державною адміністрацією, обласною радою, райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування.

У селищі Машівка на відкриття бюро, яке очолює Максим Дворовенко, завітали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, голова Машівської районної державної адміністрації Юлія Середа, голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко, директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, представники громадськості та засобів масової інформації. Як зазначив Олександр Черчатий, головна ціль новостворених бюро здійснення правопросвітництва на рівні територіальних громад, сприяння суттєвому спрощенню та розширенню доступу населення до безоплатної правової допомоги.

Людмила Бубир висловила вдячність керівникам району за співпрацю та зауважила, що всі мешканці Машівського району мають змогу отримати безоплатну первинну правову допомогу у вигляді правової інформації, роз’яснень та консультацій. Для соціально незахищених верств населення (малозабезпечених, інвалідів, переселенців, учасників АТО та інших) стала доступнішою безоплатна вторинна правова допомога, тобто правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. Окрім цього, бюро обладнане комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет та відповідним програмним забезпеченням, через які кожен відвідувач зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

0109sanzariУ Нових Санжарах на урочистості з нагоди відкриття завітала начальник Головного територіального управлінняю стиції у Полтавській області Ірина Пашко та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Бульбаха, його перший заступник НаталіяПостольник, представники керівного складу органів місцевого самоврядування, ЗМІ. Ірина Пашко у своєму виступі наголосила: «Становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в нашій державі пройшли складний та непростий шлях, але сьогодні ми з впевненістю можемо сказати, що на практиці будуть реалізовані гуманітарна і соціальна місія та цінності цієї системи. Ми забезпечили всі необхідні умови для успішного функціонування бюро правової допомоги, які повинні надавати якісну правову допомогу населенню та стати обличчям сучасної української юстиції в громадах районів, малих міст та сільських населених пунктах області».0109kobelaki

Перший заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Микола Лахижа взяв участь у відкритті Бюро правової допомоги у Кобеляцькому районі. Відбулися ділові зустрічі з головою райдержадміністрації Тамілою Шевченко, головою районної ради Володимиром Кішінським та Кобеляцьким міським головою Олександром Копельцом. Обговорено питання співпраці в організації надання правової допомоги мешканцям району.

На урочистому заході з приводу відкриття бюро у Чутівському районі були присутні представники місцевої влади: голова районної державної адміністрації Сергій Апряткін, голова районної ради Володимир Филенко, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Мартиненко, Чутівський селищний голова Микола Корольов, начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  в Полтавській області Ігор Клименко, заступник начальника відділу «Чутівське бюро правової допомоги»  першого Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Гнатенко, сільські / селищні голови, громадськість та журналісти.0109chutove

Урочисте перерізання символічної стрічки здійснили голова райдержадміністрації Сергій Апряткін, голова районної ради Володимир Филенко та заступник начальника відділу «Чутівське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Гнатенко.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Апряткін. Він зазначив, що діяльність Чутівського бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості  та побажав працівникам Бюро плідної праці і успіхів у роботі.

Загалом у перший день роботи бюро правової допомоги надали консультації та роз’яснення з правових питань 74 мешканцям області.

Відкриття бюро висвітлено у місцевих засобах масової інформації.