назад

Бюро правової допомоги завітало до парламентської столиці Європи

Strasburg 1В рамках проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» 18-19 грудня 2017 року у складі делегації від України начальник Більмацького бюро правової допомоги» Анастасія Корбут відвідала європейські інституції у м. Страсбург (Франція).

       Ознайомчий візит мав на меті сфокусувати гостей на аналізі стандартів Ради Європи щодо внутрішнього переміщення, зокрема, відповідній практиці Європейського суду з прав людини.

       До складу української делегації увійшло 17 осіб, серед яких були представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України, Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Координаційного центру з надання правової допомоги, Апеляційного суду Закарпатської області, Апеляційного суду Луганської області, міжфракційного депутатського об’єднання «Парламентська платформа майбутнього Донбасу» та інші.

       Українська делегація мала можливість ознайомитись із інституціями Ради Європи, які у різний спосіб є дотичними до реагування на складнощі внутрішнього переміщення: Європейський суд з прав людини, Комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи з міграції, біженців та переміщених осіб, Комісар з прав людини Ради Європи та Групи з боротьби зі зловживанням та незаконним обігом наркотичних засобів.Strasburg 7

       Під час візиту учасникам був представлений он-лайновий курс  із питань внутрішнього переміщення. Курс підготовлено Проектом в рамках Європейської програми навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій (HELP), і його активне впровадження розпочнеться вже у 2018 році.

       Візит надав простір для обговорення учасниками особливостей урядових політик стосовно ВПО в країнах-членах Ради Європи, практичного застосування Європейської конвенції з прав людини та Європейської соціальної хартії у ситуаціях осіб, які зазнали внутрішнього переміщення.

       Зазначений візит до Страсбургу сприяв зміцненню подальшого співробітництва між ключовими партнерами на національному та регіональному рівнях.