назад
21.11.17

Чергова зустріч із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

20.11.2017 zystrich 120 листопада 2017 року фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги вкотре зустрілися із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців задля обговорення можливих напрямів співпраці.

Учасниками зустрічі від Координаційного центру стали в.о. директора Олексій Бонюк, начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Вікторія Мітько, начальниця управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук та начальниця управління розвитку людських та інформаційних ресурсів у сфері надання правової допомоги Аліна Гладка, а також заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Олександр Дейнеко. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (далі – УВКБ ООН) представляли старший радник із правових питань Юг Біссо та фахівець із правових питань Катерина Андрущенко.

20.11.2017 zystrich 3

Цього разу основним питанням, яке обговорювалося на зустрічі, було надання безоплатної правової допомоги біженцям та особам без громадянства. Зокрема, частині ромського населення України, що немає оформлених належним чином документів, які могли б посвідчити їх особу.

Так, увага приділялася можливій співпраці у сфері залучення перекладачів для забезпечення повноцінного консультування таких осіб (у тому числі – через Skype), підтримці поїздок адвокатів та працівників територіальних відділень Координаційного центру до місць компактного проживання ромів.

20.11.2017 zystrich 6

Зокрема, Олексій Бонюк запропонував налагодити співпрацю з підготовки параюристів серед ромського населення, що могли б надавати консультації з правових питань безпосередньо у общинах.

У свою чергу, Вікторія Мітько та Олена Сінчук підняли питання перспективи страхування життя та здоров’я адвокатів, що отримують доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги на територіях, наближених до лінії зіткнення, а також питання забезпечення їх належним транспортом. Представники УВКБ ООН пообіцяли розглянути можливість надання такої допомоги.

20.11.2017 zystrich 4

На завершення, учасники обговорили запланований раніше візит експертів системи надання безоплатної правової допомоги Королівства Бельгія до України. Візит здійснюється з метою ознайомлення працівників вітчизняної системи надання безоплатної правової допомоги з їх досвідом інституційного розвитку, поглиблення спеціалізації адвокатів, що надають безоплатну правову допомогу, та контролю якості надання безоплатних правових послуг.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube         Google Google+  тTwitter