назад

Чергове виїзне консультування для мешканців Чернівецького геріатричного пансіонату

2016 08 29M 1Для надання правових консультацій та роз’яснень людям похилого віку та людям з особливими потребами, інформування про право на отримання безоплатної правової допомоги та нові можливості реалізувати свої законні права працівники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Чернівецький геріатричний пансіонат.

Роботу виїзного консультаційного пункту на базі пансіонату організували начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк, заступник начальника відділу «Чернівецьке бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христина Лукінчук та головний спеціаліст зазначеного відділу Євген Кондель.

2016 08 29M 2Представники системи безоплатної правової допомоги здійснювали прийом громадян як у попередньо визначеному залі, так і безпосередньо у палатах мешканців закладу. Здебільшого, людей, які звертались до фахівців місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, цікавили питання пенсійного забезпечення, окремі аспекти виконання кредитних зобов’язань, стягнення заборгованості тощо.

Водночас, більша частина тих, хто звертався до спеціалістів центру потребували надання консультацій та роз’яснень щодо окремих аспектів права власності та спадкового права.  Зокрема, щодо врегулювання питання визнання права власності на майно, виділення часток у спільному майні, порядок оформлення спадщина, черговість спадкування та інше.

Так само, багато запитань стосувались договірних правовідносин, точніше – правових аспектів укладання та виконання договору довічного утримання, а також правові наслідки за цим договором.