назад

Чергове виїзне консультування для вихованців Притулку для дітей

27 червня 2017 року працівники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели чергове виїзне консультування на базі Притулку для дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації.

З наго2017 06 29M1ди святкування державного свята – Дня Конституції України заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Юлія Сергієнко та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Олена Побережнюк розповіли вихованцям старшої групи про історію свята та його значення, а також про права, свободи та обов’язки людини і громадянина, які визначено в Конституції України.

Крім того, фахівці системи безоплатної правової допомоги поінформували адміністрацію та вихованців закладу про діяльність Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіли з якими питання зазвичай звертаються громадяни по допомогу, а також про те, як, власне, відбувається правове обслуговування клієнтів місцевого центру тощо.

2017 06 29M2На усі запитання присутніх, що стосувалися різних сфер суспільного життя, у тому числі правової, фахівці місцевого центру надали ґрунтовні відповіді та роз’яснення, а на завершення заходу серед присутніх поширили корисні тематичні матеріали.

Довідково! День Конституції України – державне свято, яке відзначається в Україні щороку 28 червня. Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках було підготовлено перший проект Конституції України, проте він так і не був прийнятий. Через три роки, 28 червня 1996 року, на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла Конституцію України, яка закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стала важливим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Контактна інформація! Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Контактний телефон: (0 372) 51 36 12 або 51 36 14. Директор центру – Мінтенко С.Г.

Притулок для дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 169. Контактний телефон: (0 372) 7 45 04. Завідуюча – Янчук Ж.С.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).