назад
09.08.17

Чергові акції правового інформування за участю фахівців Другого полтавського місцевого центру

zs0808

08 серпня 2017 року фахівець Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Анастасія Гречка на базі Полтавського міського центру зайнятості провела семінар для тимчасово безробітних осіб на тему «Легальна зайнятість».

 

Учасники семінару дізналися про порядок розірвання трудового договору з працівниками у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників. Також про типові порушення прав працівників, що допускаються роботодавцем під час процедури звільнення з даної підстави, зазначив як їх уникнути і захистити свої законні інтереси та наголосив на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну  вторинну правову допомогу. 

По завершенню змістовного та інформативного заходу працював мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни зверталися з питань трудового, земельного, сімейного права та соціального захисту.

Також цього дня Андрій Свєшніков, інтегратор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, провів акцію «вуличного інформування», в ході якої розповів про роботу системи безоплатної правової допомоги та порядок отримання адвокатів за рахунок держави.20170808 144439

В ході проведення акції охоплено центральну частину міста, розповсюджено інформаційні листівки про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Найбільшу зацікавленість виявляли громадяни похилого віку.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).