назад
29.11.16

Чергові просвітницькі заходи бюро правової допомоги

23.11.priiomn.galechina

23 листопада 2016 року в приміщенні Новогалещинської селищної ради було проведений виїзний прийом громадян в.о. начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Кременчуцького МЦ з НБВПД  Аліною Литовченко.

         Жителі Новогалещинської селищної ради отримали консультації та роз’яснення з правових питань, безпосередньо на території селища, без необхідності відвідувати районний центр, де знаходиться Бюро.

Такі прийоми є зручними для жителів територіальної громади, оскільки дозволяють економити час та кошти, необхідні для поїздки до районного центру. Жителі селища були задоволені можливістю отримати правову допомогу безпосередньо за місцем свого проживання.

         Також проведено робочу зустріч з Новогалещинським селищним головою Світланою Самсоновою. Під час спілкування з керівником селищної ради було проаналізовано питання, з якими найчастіше громадяни звертаються як до Бюро, так і в селищну раду та обговорено подальшу співпрацю задля забезпечення правової освіченості громадян.

Цього ж дня керівником бюро було проведено прийом громадян в соціальному гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб в с-щі Нова Галещина. Мешканці гуртожитку отримали роз’яснення з правових питань, які їх сьогодні турбують. В основному ці питання стосувалися соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, покращення житлово-побутових умов проживання, в т. ч. надання комунальних послуг.

         Сім’ї, які проживають в гуртожитку, були забезпечені інформаційними матеріалами стосовно роботи Бюро правової допомоги та видів правових послуг, які надаються в бюро.

         24 листопада 2016 року в.о начальника  «Кобеляцького бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ілоною Бобрищевою проведено робочу зустріч з начальником Кобеляцького об’єднаного управління пенсійного фонду України в Полтавській області Володимиром Дригою.24112016zystrihpensiyniykobelyki

           Під час зустрічі, в.о начальника Кобеляцького бюро правової допомоги, Ілона Бобрищева проінформувала про діяльність, мету та функції бюро, вказала про суб’єктів, які відповідно до ст.. 14 Закону України « Про безоплатну правову допомогу», які  мають право доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та які документи необхідні для підтвердження статусу таких субєктів.

         Результатом зустрічі стали домовленості та налагодження партнерських відносин щодо взаємного консультування з питань правового характеру,  а також створення та затвердження спільного графіку виїзних прийомів на наступний 2017 рік. Працівником бюро також розміщено інформацію про діяльність бюро на дошці оголошень Кобеляцького об’єднаного УПФУ.

         24 листопада 2016 року заступник начальника відділу Горішньоплавнівського бюро правової допомоги  Ілля Бірюков виступив на міському радіо.24112016radiogorihniplavni

          У рамках виступу Ілля Бірюков розповів про роботуГорішньоплавнівського бюро правової допомоги, проінформував про найбільш актуальні питання звернень та нагадав слухачам про можливість отримати юридичні консультації, роз’яснення, скористатись електронними сервісами Мін’юсту звернувшись до Горішньоплавнівського бюро правової допомоги.

         Також, під час виступу, працівник бюро надав роз’яснення щодо порядку та процедури оформлення спадщини.