назад
20.03.17

Чергові робочі зустрічі задля розширення кола партнерів системи безоплатної правової допомоги

Etica 8

Фахівці Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД постійно працюють над тим, щоб якомога більше осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, отримали таку допомогу в найдоступніший для них спосіб, щоби люди мали достатній рівень знань для захисту своїх прав та законних інтересів. Задля цього, ведеться постійна робота з пошуку нових партнерів, співпраця з якими підвищить правову обізнаність громади та забезпечить безоплатною вторинною правовою допомогою.

Так, 17 березня 2017 року директор Першого полтавського МЦ з надання БВПД Ігор Рибас зустрівся з заступником начальника управління адміністративних послуг Полтавської міської ради, начальником відділу «Центру надання адміністративних послуг» Оленою Стопкою.

В ході робочої зустрічі, сторони обговорили актуальні питання громадян, які звертаються до ЦНАПу м. Полтави та можливість проведення спільних навчань щодо категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Цього ж дня, з метою налагодження співпраці, фахівець Першого полтавського МЦ з надання БВПД Тетяна Ражик провела робочу зустріч з секретарем Кротенківської сільської ради Лілією Черниш. В ході зустрічі Тетяна Ражик поінформувала секретаря сільської ради про зміни, що відбулись в законодавстві про безоплатну правову допомогу щодо розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Окрім того, сільській раді було надано методичну допомогу з питання надання безоплатної вторинної правової допомоги пільговим категоріям населення.17032017krotenki

Також в цей день, на базі Кротенківського сільського клубу було організовано роботу мобільного консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, де всі бажаючі мали змогу отримати юридичні консультації та роз’яснення норм чинного законодавства України.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22. Перший полтавський місцевий обслуговує Подільський район м. Полтави.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.