назад
27.02.17

Черговий виїзд фахівців бюро у рамках надання «адресної правової допомоги»

22022017adresnadopomoga

Важливим напрямком забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги є надання адресної допомоги громадянам, які за станом здоров’я не можуть самостійно відвідати Центри. Надання адресної правової допомоги для таких категорій громадян постійно практикується місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. До проведення таких прийомів також залучають пара юристи. У ході зустрічей фахівці центру, бюро, вивчають надані документи, з’ясовують проблеми клієнтів, надають юридичну консультацію, та при необхідно, приймають письмові звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 За поданими зверненнями приймаються рішення про надання БВПД та видаються доручення для адвокатам, які безпосередньо допоможуть вирішити проблему.

Так, 22 лютого 2017 року в.о начальника відділу “Кобеляцьке бюро правової допомоги” Ілона Бобрищева здійснила виїзд за місцем проживання громадянки, оскільки, в силу свого похилого віку та обмеження можливості самостійно пересуватися вона не може самостійно дістатися до бюро.

Під час виїзного прийому Ілона Бобрищева надала роз’яснення щодо порядку спадкування та посвідчення заповіту, змісту положень Цивільного кодексу України та Закону України “Про нотаріат”, де визначено коло суб’єктів, які мають право посвідчувати заповіт, а також повідомлено заявницю про права заповідача, порядок вчинення дій при посвідченні заповіту.

Нагадуємо, Кобеляцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

м. Кобеляки, вул. Батиря, 6; тел.: (05343) 3-43-74.Прийом громадян щоденно з 09.00 18.00  без перерви. Субота, неділявихідний.