назад
13.09.17

Черговий виїзд мобільної групи відбувся у Лохвиці

img 2115

08 вересня 2017 року у м. Лохвиця відбувся черговий виїзд мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, у рамках якої громадяни отримали фахові правові консультації за участю фахівців системи безоплатної правової допомоги Полтавщини та Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

У ході роботи мобільної точки начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко,  директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха, керівник Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник, очільники місцевих відділів Національної поліції, Держгеокадастру й приватний нотаріус зустрілися з представниками аграрного сектору та органів місцевого самоврядування району. i 1

Під час спілкування правники розповіли про питання захисту права власності на землю, роботу комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, подвійну реєстрацію права оренди земельних ділянок, порядок оформлення спадщини працівниками виконавчих комітетів сільських, селищних рад та забезпечення доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги.img 2131

По завершенні зустрічі з аграріями та представниками місцевої влади жителям районного центру надано фахові консультації представників системи БВПД та органів юстиції області.

Вже традиційно під час виїзду мобільної групи команда фахівців системи БВПД та  Головного територіального управління юстиції провели чергове вуличне інформування жителів м Лохвиці. Громадяни мали можливість поставити питання з правової тематики та отримати кваліфіковану юридичну консультацію. Учасників заходу поінформували про функціонування загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!». y 1

 Нагадуємо, що  мобільна точка доступу до БВПД діє в області вже майже місяць, здійснено 9 виїздів мобільних груп, які проведені з метою захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю.

Довідково. Мобільні точки доступу до правової допомоги – це  пункти доступу громадян до безоплатної правової допомоги, де фахівці системи БВПД  спільно з представниками органів юстиції надають консультації громадянам  щодо земельних прав, механізмів їх реалізації, захисту та  діє відповідно до затвердженого графіку. Тобто будь-хто з громадян може звернутися у визначений у графіку час, місце та отримати  кваліфіковану безоплатну юридичну консультацію. 

Додатково повідомляємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу  громадяни можуть звернувшись до Лохвицького бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.