назад
21.04.17

Чернігівський та Менський МЦ обмінялися досвідом

IMG 20170421 113914 121 квітня 2017 року у Чернігівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся семінар на тему:«Розвиток системи надання безоплатної правової допомоги в роботі місцевих центрів», на якому були присутні директор Ірина Протченко та заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Олеся Пирковська, працівники Менського та Чернігівського місцевих центрів з надання БВПД.

Захід проводився на виконання річного плану діяльності Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області на 2017 рік і мав на меті покращення якості надання правових послуг центрами та підвищення кваліфікації працівників.

« У нашій роботі надзвичайно важливий обмін досвідом і командна робота в «унісон». Саме тому, ми здійснюємо такі заходи на базах місцевих центрів», – зі вступним словом виступила директор Регіонального центру з надання БВПД Ірина Протченко.IMG 20170421 114643 1

Її слова доповнив директор Чернігівського МЦ з надання БВПД Володимир Бобруйко, який зазначив, що проведення таких заході є дуже позитивним не тільки в теоретичному обміні досвідом, а і у практичному. У своєму виступі Володимир Бобруйко поділився досвідом щодо надання БПД учасникам бойових дій, які Чернігівський МЦ постійно надає у військових шпиталях та військкоматах. Також, він розказав про порядок надання БВПД особам, щодо яких суд розглядає право про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Про проведення тематичних семінарів, лекцій у навчальних закладах, закладах позашкільної освіти, в закладах післядипломної освіти та інших установах та організаціях розказав директор Менського МЦ Анатолій Єрмоленко. Також, він акцентував увагу на співпраці з адвокатами у наданні БВПД.

Під час семінару присутні обговорили: порядок забезпечення роботи мобільних та дистанційних пунктів в органах місцевого самоврядування, органах виконавчої влади, судах, громадських організаціях, установах; організацію надання БПД для людей, позбавлених можливості пересування за місцем їх перебування; шляхи організації надання БВПД, підвищення якісного та своєчасного звітування адвокатів за виконаними дорученнями місцевих центрів; практичні питання складення документів процесуального характеру за зверненням суб’єктів права на БВПД після прийняття рішення про надання такої допомоги; проблемні питання щодо співпраці з громадськими об’єднаннями пов’язані з внесенням змін до установчих документів; підготовку статей та співпрацю зі ЗМІ щодо їх розміщення; співпрацю з громадськими організаціями щодо залучення та реалізації міжнародних грантів; облік матеріальних цінностей, фінансового забезпечення та планування.IMG 20170421 115023

Нагадуємо, що 9 лютого 2017 року у Менському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся семінар на тему:«Проблемні питання, що виникають в роботі місцевих центрів, та шляхи їх вирішення», на якому були присутні працівники Менського та Чернігівського місцевих центрів з надання БВПД.