назад

Чернігівським місцевим центром підписано Меморандум про співпрацю з громадською організацією “Чернігівський громадський комітет захисту прав людини”

240915 324 вересня 2015 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко та директор громадської організації “Чернігівський громадський комітет захисту прав людини” Віктор Тарасов підписали Меморандум про співпрацю. Метою цього Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечення доступу до правової допомоги.

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини працює в сфері надання безоплатних правових послуг малозабезпеченим та вразливим верствам населення з 2000 року. На базі громадської організації постійно працює громадська приймальня з прав людини, як в м. Чернігові, за адресою офісу, так і в сільській місцевості регіону, шляхом виїздів мобільної приймальні. Юристи громадської організації надають безкоштовну юридичну допомогу громадянам, права яких були порушені або в яких виникають труднощі з реалізацією своїх прав, в тому числі з питань звернення до Європейського суду з прав людини.

Під час підписання меморандуму сторони обговорили робочі та практичні питання щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги особами, на яких поширюється дія Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

240915 4