назад
05.04.16

Чернігівським місцевим центром проведено тренінг-навчання для працівників ЗМІ

IMG 156031 березня 2016 року Чернігівським місцевим центром з надання БВПД проведено тренінг-навчання для працівників ЗМІ «Система безоплатної вторинної правової допомоги». Тренерами стали начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Олена Михайленко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак.

Участь у заході також взяв директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко, який звернувся до представників ЗМІ з вступним словом. Під час виступу Володимир Бобруйко ознайомив учасників тренінгу з структурою системи безоплатної вторинної правової допомоги, роллю в ній Чернігівського місцевого центру, навів приклади, надав уточнюючі відповіді на запитання.
Вероніка Рибак розповіла про компетенцію Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та його співпрацю з адвокатами в кримінальних справах. Увагу журналістів було звернуто на спосіб висвітлювання подій центрів безоплатної вторинної правової допомоги, його характер та тематику.
Олена Михайленко повідомила про категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, розкрила питання щодо поняття БВПД як виду державної гарантії та в чому вона полягає; структуру Чернігівського місцевого центру та основних завдань відділів; поняття та видів суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги та навела приклади спільної співпраці з ними.
Особливу увагу було звернуто на те, що значну роль в обізнаності населення щодо функціонування системи БВПД відіграє інформаційна підтримка. Учасники тренінгу погодились з тим, що завдяки тісній співпраці між всіма зацікавленими особами, в тому числі із ЗМІ, можна допомогти нашим громадянам бути більш обізнаними з правових питань, з питань діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в напрямку дотримання ними прав і свобод громадян, що, в свою чергу, зможе переконати владу змінити свій погляд на громадську думку та громаду в цілому.
Під час тренінгу представники ЗМІ висловили готовність до подальшої співпраці, обговорили практичні питання в цьому напряму, внесли влучні пропозиції щодо висвітлювання подій центрів безоплатної вторинної правової допомоги тощо.