назад
25.01.16

Чернігівським місцевим центром проведено зустріч за круглим столом з представниками громадських організацій

Фото001020 січня 2016 року директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Олена Михайленко провели робочу зустріч за круглим столом з керівниками громадських організацій м. Чернігова, які опікуються проблемами людей з особливими потребами та дітей з вадами здоров’я.

Захід відбувся у приміщенні Чернігівського міського благодійного фонду “Милосердя і доброта”. Участь у зустрічі за круглим столом взяли: голова правління благодійного фонду “Милосердя і доброта” Парасковія Сидоренко, голова Чернігівської громадської організації інвалідів “Дорога до серця” Тетяна Рудніченко; голова Чернігівської міської організації багатодітних “Сім’я”, голова Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Гармонія», голова Чернігівського обласного осередку громадської організації інвалідів “Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів”, представник Всеукраїнської спілки громадських організацій „Конфедерація громадських організацій інвалідів України” Любов Мирченко.
Представників громадських організацій було ознайомлено з діяльністю Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу, звернуто увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.
За круглим столом обговорювались питання щодо надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги людям з особливими потребами (інвалідністю, розумовими вадами, дітям з вадами здоров’я тощо); правові питання, які є актуальними для цих категорій громадян та шляхи їх вирішення; співпраці з партнерами тощо.
Учасники круглого столу домовились про подальшу співпрацю, організацію та участь у спільних заходах, а також щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Присутнім були залишені флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.