назад

Червоноградці обговорили суспільно-правову проблематику фільму «Вихідний»

Chervonohrad film1Тема радянського культурного спадку є ключовою у документальному фільмі «Вихідний» режисера Жанни Максименко-Довгич. Переглянути цю стрічку читачі центральної бібліотеки Червонограда мали нагоду у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за сприяння громадської організації Патронус.

Після завершенню показу відбулося традиційне обговорення кінострічки. Глядачі охоче ділилися з модераторами заходу – фахівцями Червоноградського місцевого центру з надання БВПД Марією Федоряк та Андрієм Дікальчуком – враженнями, які викликало у них це документальне відео. І, як це нерідко трапляється, на перший план виходить найнаболіліше – війна. А за нею слідує все інше – економічна криза, трудова еміграція, низький рівень доходів населення, необхідність державних пільг і субсидій.

Chervonohrag film2

Присутні проговорили питання дотримання права громадян на мирні зібрання та свободу слова, а також  необхідності забезпечення територіальної цілісності та інформаційної безпеки нашої держави.

За детальною інформацією звертайтесь у Червоноградський місцевий центр з надання БВПД за адресою:

м. Червоноград, пр. Шевченка, тел.: (03249) 3-11-33.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).