назад

Члени українського товариства глухих проінформовані з приводу конституційного права кожного на правову допомогу

tov gluch 217 січня 2017 року фахівці Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Одеське виробниче об’єднання  «Електрик» УТОГ (далі – об’єднання) та спільно з представниками Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі – Фонд) провели семінар правопросвітницького змісту.

 

Об’єднання було засноване в 1974 році. На підприємстві в різний час були організовані швейне, деревообробне, харчове і електротехнічне виробництва.

Значну частину трудового колективу об’єднання складають особи з обмеженими фізичними можливостями, які є членами Українського товариства глухих, особливо незахищеною верствою населення та більш за інших потребують правової допомоги.

В ході зустрічі представники Фонду розповіли членам УТОГ про порядок надання особам з особливими потребами фінансової допомоги на протезно-ортопедичні вироби, навчання інвалідів та їх перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття професії, компенсацію замість санаторно-курортної путівки та інше.

tov gluch 3

Фахівці Центру відповідно до положень статті 59 Конституції України та Закону України «Про безоплатну правову допомогу» розповіли присутнім про наступне:

·     право кожного на правову допомогу за рахунок держави;

·     процедуру отримання первинної та вторинної правової допомоги;

·     останні зміни, яких зазнало законодавство в сфері надання безоплатної правової допомоги;

·     доступність отримання безкоштовних правових послуг завдяки розширенню мережі відповідних точок надання такої допомоги.

Крім того, гр. Б.  отримала правову консультацію щодо підстав та порядку спадкування за законом в порядку п’ятої черги.

Метою даної зустрічі було інформування особливо вразливої категорії одеської громади, ознайомлення з її потребою для планування тематики наступної зустрічі, яка відбудеться в рамках співпраці Центру та Фонду.

————————————————-

 Другий місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

 Адреса: м. Одеса, вул. Коблевська, 40 

 Телефони: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44

 Електронна адреса:  odesa2.odesa@legalaid.gov.ua

 Скайп: legalaid_odesa2 


 Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103