назад

Чому булінг порушує права дитини?

Що таке булінг? Чому він є грубим порушенням прав дитини? Як захиститися від цього явища та до кого звертатися, якщо ти став жертвою булінгу? Які правила можна виокремити у боротьбі з цим негативним явищем та запобіганні йому?

Відповіді на усі ці запитання дізналися учні 6-8-х класів Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Старокостянтинівщині, 11 вересня від юристок Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марини Цісар та Марії Гаврилюк.

Напередодні Всеукраїнського тижня протидії булінгу для школярів провели правопросвітницький захід на тему: «Булінг – це не круто!». Говорили насамперед про відповідальність, яка передбачена за факт вчинення булінгу. Учням також запропонували переглянути відеоролики, роздали буклети на тему цькування. Відтак у ігровій формі пригадали, які права гарантує держава своїм юним громадянам, як та де можна скористатися цими правами.

Крім того, заступниця директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Марина Цісар зустрілася із директоркою Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Аллою Соколовською. Під час робочої зустрічі йшлося про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги дітьми через систему БПД.