назад

Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги візьме участь у створенні та функціонуванні центру соціальної активності для осіб похилого віку

12107190 474139186110376 3793140386385253068 n

У Чортківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги пройшла робоча зустріч щодо обговорення створення центру  соціальної активності для осіб похилого віку з метою долучення до ініціативи фахівців місцевого центру. 

Так, 27 квітня 2016 року  директор центру Марія Гамбаль та  заступник директора Ольга Галанчак зустрілися із  директором Територіального центру соціального обслуговування Чортківського району Романом Данильчаком.

Роман Данильчак повідомив, що Територіальний центр соціального обслуговування та благодійна служба милосердя “Карітас” ведуть спільну діяльність у рамках проекту “Створення центрів соціальної активності для осіб похилого віку”.

Центр соціальної активності функціонуватиме на базі територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких, непрацездатних громадян з метою  надання якісних соціальних, юридичних і побутових послуг та медичних консультацій представникам цільової групи. До такої співпраці будуть залучені працівники Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адже, серед категорії громадян які відвідуватимуть центр соціальної активності будуть соціально –незахищені особи які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що згідно ст. 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу» безоплатну вторинну правову допомогу можуть  отримати: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші зазначені в Законі.

Засідання круглого столу на тему: “Створення центру соціальної активності для осіб похилого віку у Чортківському районі” відбудеться 05 травня 2016 року о 11:00 год. в актовій залі молодіжно-дитячого центру церкви Н.З.П.Д.М. КГКЦ (вул.Монастирська, 1, м.Чортків).

Нагадуємо, що в Тернопільській області діє три місцеві центру – Тернопільський, Кременецький, Чортківський. Громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52 15 20,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А, контактний телефон: (03546) 2 52 33,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54, контактний телефон: (03552) 2 09 50.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).