назад

12 лютого з метою профілактики сімейного неблагополуччя та надання правової допомоги сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Сергій Михлик прийняв участь у проведені представниками служби у справах дітей Драбівської РДА, Великохутірської громади рейду “Діти вулиці” на території Великохутірської ОТГ.

Під час заходу обстежено та перевірено житлово-побутові умови проживання 21 дитини, які через недбалість батьків перебувають у складних життєвих обставинах.

Фахівцем бюро роз’яснено батькам обов’язки щодо забезпечення права дітей на освіту, охорону здоров’я, порядок отримання безоплатної правової допомоги.

За результатами заходу складені відповідні акти обстеження, з батьками проведено індивідуально-профілактичні бесіди щодо відповідальності за неналежне виконання обов’язків з виховання, утримання та розвитку дітей.

Наприкінці заходу в приміщені Великохутірської сільської ради, в рамках роботи мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, працівником системи БПД надано місцевим жителям консультації з питань спадкового, цивільного та житлового права.

Серед громадян поширено тематичні буклети, контакти Драбівського бюро правової допомоги з номером “гарячої лінії” системи БПД: 0 800 213 103.