назад

Чи бувають права без обов’язків?

SuM 171207 11Як відомо, права людини — це природні можливості громадянина, що забезпечують його життя, людську гідність і свободу діяльності у всіх сферах суспільного життя.

В рамках Всеукраїнського тижня права в районній бібліотеці для учнів 10-11 класів ЗОШ №2 був проведений урок-міркування «Чи бувають права без обов’язків». Ведуча заходу познайомила присутніх з історією виникнення правових відносин у суспільстві та розповіла про мету проведення цього тижня. Урок було проведено спільно з «Путивльським бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке представляла Наталія Анатоліївна Удод – заступник начальника відділу. Учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади та  конкретні ситуації,  які розглядалися під час зустрічі,  змусили   молодь замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати.

Захід пройшов жваво та цікаво, присутні отримали відповіді на питання, які в них виникли під час заходу. А також тримали інформаційні брошури щодо правові орієнтири для кожної дитини ,БППД та БВПД.

SuM 171207 12

Відділ «Путивльське бюро правової допомоги»  Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги

 

Адреса:

м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46,

телефони: (05442) 5-48-44.