назад
31.10.18

Чи потрібен Координаційний центр з безпеки у Чернігові?

45040663 2186618421662086 1437513034141532160 nСьогодні, 31 жовтня, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак взяла участь в зустрічі-обговоренні нагальних питань забезпечення безпеки в місті Чернігові.

Захід відкрила керівник програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Данькова, яка презентувала результати соціологічного дослідження «Безпечний Чернігів». Згідно даного дослідження більше половини жителів Чернігова задоволені роботою поліції та довіряють поліцейським.123921239

В межах цього дослідження мешканці також окреслили завдання, які мають бути першочерговими для поліції в Чернігові, а саме:
– підвищення ефективності розкриття злочинів;
– проведення заходів профілактики;
– посилення патрулювання в місті;
– активне залучення до співпраці з громадою;
– проведення заходів задля інформування населення щодо своєї діяльності та інше.31239

«Найголовніше, що мешканці міста у більшості вважають, що саме громада може допомогти поліції у забезпечені громадського порядку. Також вони окреслили, якими мають бути форми співпраці поліції та громади. Серед яких найчастіше звучали: спільне патрулювання, спільне проведення просвітницьких заходів, спільне консультування громадян, надання допомоги з боку органів місцевої влади та інше», – зазначила Катерина Данькова.41239

Також, вона зауважила, що в цьому році Чернігівський громадський комітет захисту прав людини у співпраці з поліцією: впровадили інститут «Сусідська варта»; провели спільні зустрічі та заходи з питань безпеки; провели обмін досвідом розбудови безпечної громади в містах Одесі та роботи Координаційного офісу безпеки в місті Татарбунари Одеської області.

«Сьогодні ми хочемо під час цієї зустрічі з Вами спільними зусиллями вирішити чи потрібен Чернігову Координаційний центр безпеки та які першочергові кроки мають бути для цього», – у своєму виступі зауважила Катерина Данькова.

Її слова продовжив начальник Управління патрульної поліції в Чернігівській області Андрій Думич.
«Сьогодні без допомоги громади нам важко обійтися. Хоч держава і нагородила нас повноваженнями, але нам не вистачає інструментів. Органи місцевого самоврядування та громадськість можуть стати помічниками поліції заради покращення ситуації у місті. Я сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо вирішити ті недоліки, які існують у нашій роботі», – зазначив він.

«Ми постійно звертаємося за допомогою до інших організацій, установ та жителів міста. Тож, на мою думку створення Координаційного центру безпеки є необхідністю для Чернігова, щоб всі жителі могли звертатися саме туди», – доповнив начальник відділу УПД ГУНП у Чернігівській області Андрій Вовк.

У процесі обговорення присутні дійшли до висновку, що створення Координаційного центру безпеки є важливим кроком для забезпечення правопорядку у місті. А також, створення такої установи повинно бути у тісній співпраці з поліцією, центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги, громадськими установами, місцевою владою, муніципальною вартою, жителями міста та іншими.45008079 10209949817620319 1244006675644416000 n

Нагадуємо, за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м.Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711, тел: (0462) 651-477, E-mail: office.chernihiv@legalaid.cn.ua

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.