назад
25.11.19

Чи знаєш ти свої права?

Представники Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД регулярно влаштовують для дітей, відпочиваючих у Міжнародному дитячому центрі «Артек», різноманітні заходи. Акцент робиться на креативності – заходи організовуються в ігровому, пізнавальному, інтерактивному та інших форматах. Цього разу відвідали артеківців з інтерактивною грою на тему: «Чи знаєш ти свої права?».

Учасниками заходу були учні п’ятих класів, яким директор Центру Леся Бурчак розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні, про протидії булінгу, насильству в сім’ї та про механізми захисту порушених прав дітей. Особливу увагу Леся Бурчак акцентувала на тому, що Закон України “Про безоплатну правову допомогу” відносить всіх дітей до категорії суб’єктів права на всі види правових послуг, предбачені Законом.

Заступник директора Роман Мотричук влаштував для дітей перегляд мультиплікаційних роликів, які присвячені правам дітей. Після перегляду кожен мультфільм коментувався, дітьми наводились приклади реалізації їх прав з реального життя. Школярі називали які права їм відомі, а також ті права, про які йшлося у мультфільмах. Всі активно долучилися до обговорення, ділилися власними думками, спілкування видалось цікавим та насиченим. Діти – найвдячніша аудиторія.