назад

Cпівпраця продовжується з державною установою «Центр Пробації» на Прикарпатті

1У приміщенні Івано-Франківської обласної ради 14 січня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук взяв участь в обговоренні щодо розбудови системи волонтерів пробації.

На Прикарпатті розпочато роботу щодо підготовки пілотного проекту з впровадження інституту волонтерів пробації.

Метою зустрічі стало обговорення питань щодо розбудови системи волонтерів пробації, співробітництва з недержавними організаціями, органами місцевого самоврядування та системи безоплатної правової допомоги.

2

На Івано-Франківщину з робочим візитом відвідала міжнародний експерт проекту Європейського Союзу «Pravo-Justice» Валері МакНерні, яка допомагає втілювати ініціативу впровадження волонтерствапробації.Візит відбувся у форматі зустрічей за участю керівництва філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області з представниками громадських, благодійних організацій, органів місцевого самоврядування, соціальних служб та Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги в області.

Начальник філії державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук зазначила, що навантаження на фахівців системи пробації чимале, тому потребують допомоги з боку громадськості. Волонтери можуть брати участь у заходах служби. Наприклад, надавати юридичні та психологічні консультації, або ж сприяти у працевлаштуванні. Вона зауважила: «Волонтери мають пройти відповідні навчання, з ними буде укладенийвідповідний договір».

3

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук розказав присутнім про тісну співпрацю між системою пробацї та безоплатною правовою допомогою. В області підписано Меморандум про співпрацю, де головними напрямками роботи є виконання принципу доступності безоплатної правової допомоги, виховання у представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот правової культури та правової свідомості, надання правових консультацій, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги засуджених осіб.

За результатом обговорень та вислухавши думки усіх учасників, Валері МакНерні окреслила актуальні напрямки подальшої роботи: узгодження чинних законодавчих актів та створення нормативно-правового підґрунтя діяльності волонтерів пробації; підготовка навчальних програм для волонтерів та персоналу пробації; працевлаштування клієнтів пробації та налагодження співробітництва з роботодавцями; залучення до роботи із засудженими волонтерів діючих громадських та благодійних організацій та людей, які мають особистий досвід досягнення успіху; проведення інформаційної політики з метою зміни ставлення суспільства до клієнтів пробації.

На зустрічі були присутні фахівці системи пробації, представники обласного центру соціальних служб для сім᾽ї, дітей та молоді, обласного центру зайнятості, департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації, соціальних служб Івано-Франківської міської ради


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua