назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги Другого полтавського місцевого центру

21.07.2017 vuiznuy mash

Про кредитні зобов’язання дізнались студенти

 «Університету ІІІ віку»

21 липня 2017 року головний спеціаліст Машівського бюро правової допомоги Вікторія Черкасова на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання послуг) Машівського району для слухачів «Університету третього віку» провела лекційне заняття на тему «Кредитні зобов’язання та їх наслідки», де розповіла про кредитні договори, умови їх укладення та припинення.

По завершенню заходу працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни зверталися з питань цивільного, земельного та трудового права.

Одним з актуальних питань, яке цікавило громадян, було питання в яких випадках лікарняний лист не оплачується?

В своїх роз’ясненнях фахівець бюро зазначила, що відповідно до статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування допомога по тимчасовій непрацездатності не надається:

1) у разі одержання застрахованою особою травм або її захворювання при вчиненні нею злочину;

2) у разі навмисного заподіяння шкоди своєму здоров’ю з метою ухилення від роботи чи інших обов’язків або симуляції хвороби;

3) за час перебування під арештом і за час проведення судово-медичної експертизи;

4) за час примусового лікування, призначеного за постановою суду;

5) у разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних з таким сп’янінням;

6) за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

Додатково інформуємо, що кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися нашими послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у Машівському бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Виїзд до с. Петро-Давидівка

21.07.2017 Drugiy21 липня 2017 року начальник Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник разом із фахівцями Диканського районного територіального центру соціального обслуговування, Управління соціального захисту населення Диканської райдержадміністрації та Диканського відділення Решетилівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України взяв участь у роботі «соціального офісу» в с. Петро-Давидівка Диканського району.

Начальник бюро провів особистий прийом громадян в приміщенні сільської ради, під час якого кожен місцевий житель мав змогу отримати безоплатну правову допомогу у вигляді консультацій чи роз’яснень, а також подати звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також, користуючись нагодою, керівник бюро провів робочу зустріч з Петро-Давидівським сільським головою Миколою Мацко та надав необхідну методичну допомогу працівникам виконавчого комітету Петро-Давидівської сільської ради. Олександр Олійник повідомив про діяльність та завдання бюро правової допомоги і розповів про можливість прийняття програми правової освіти населення на місцевому рівні, що дозволить активізувати правопросвітницьку діяльність на теренах сільської ради. Працівників виконавчого комітету було забезпечено інформаційними матеріалами про діяльність бюро. За результатами зустрічі домовилися, що працівники сільської ради будуть поширювати інформацію про можливість отримання безоплатної правової допомоги серед місцевих жителів та повідомлятимуть фахівців бюро щодо осіб, які потребують адресної правової допомоги.

Цього ж дня працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги у режимі Skype – зв’язку з Балясненською сільською бібліотекою, під час якого місцеві жителі могли отримати безкоштовні юридичні консультації від фахівців бюро за допомогою відео зв’язку. Даний пункт є постійно діючим і функціонує відповідно до зручного графіку, ознайомитися з яким можливо в сільській бібліотеці.

Актуальним для місцевих жителів було питання отримання інформації про юридичну особу за допомогою електронних сервісів Міністерства юстиції України. У своїх роз’ясненнях керівник бюро зазначив, що кожна особа за допомогою комп’ютера, що має підключення до мережі Інтернет може самостійно скористатися послугою отримання інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Для цього необхідно зайти на веб-портал Он-лайн будинку юстиції (https://online.minjust.gov.ua), вибрати з переліку відповідний реєстр та ввести параметри пошукового запиту, а саме назву юридичної особи чи код ЄДРПОУ. За кілька секунд інформація про особу з’явиться на екрані.

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).