назад
09.09.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги Лубенського місцевого центру

hor soc ofice07 вересня 2016 року в селі Штомпелівка Хорольського району відбувся виїзний прийом громадян. До складу мобільного соціального офісу увійшли заступник начальника Хорольського бюро правової допомоги Юлії Барило, начальник служби у справах дітей Надія Вернигора, керівник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Бровко та соціальний працівник територіального центру соціального обслуговування Аліна Джурадзе. 

 

Перед початком прийому громадян була проведена зустріч з сільським головою Велерієм Іщенко та секретарем сільської ради Валентиною Сенчук з питань надання послуг правової допомоги та доступу до них мешканців сіл, що знаходяться на території даної сільської ради. Також Юлія Барило відвідала місцевий фельдшерсько – акушерський пункт та провела бесіду з його відвідувачами.

Одночасно з метою забезпечення відкритості інформації про діяльність, функції та основні завдання Хорольського бюро правової допомоги 08 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч головного спеціаліста бюро Наталії Тарасенко з начальником Хорольського відділу кримінально – виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України в Полтавській області Людмилою Януш та фахівцем (з питань соціальної роботи із суб’єктами  пробації) Хорольського РВ КВІ УДПтС України в Полтавській області Тетяною Парнюк.

Chorn krug stol8 вересня в смт Чорнухи відбувся круглий стіл з питань надання юридичних консультацій в сільських радах за участю працівників апарату Чорнухинської райдержадміністрації, управління соціального захисту населення, територіального центру соціального обслуговування населення, сектору з питань державної реєстрації, в.о. начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Юлії Борсук.

Забезпечити доступ сільського населення, яке складає більшу частку жителів району, до послуг, що надаються державою, у тому числі і послуги з правової допомоги —основне завдання, над яким працювали учасники круглого столу. За результатами обговорення складений графік виїздів фахівців служб до сільських рад для надання юридичних консультацій мешканцям сільських населених пунктів району.

Села Луговики та Бубни стали першими сільськими населеними пунктами, які відвідала Юлія Борсук за затвердженим графіком роботи «єдиного соціального офісу». Одночасно із соціальними послугами населення мало змогу скористатися юридичним послугами у вигляді правових консультацій та роз’яснень. Поява такої установи як бюро правової допомоги надзвичайно зацікавила місцевих жителів. Адже це дає змогу їм вирішувати багато своїх питань централізовано — прийшовши до однієї установи.

Pir Davidivka8 вересня в.о.керівника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел побував у селі Давидівка, де провів робочу зустріч сільським головою Михайлом Мельниченком та працівниками сільської ради, здійснив прийом громадян. Мешканців села, які звернулися для отримання юридичних консультацій, цікавили питання призначення аліментів на дитину, майнових прав та інші.

Інформація про розташування бюро в Пирятині, його розпорядок роботи та номера телефонів разом з брошурами та листівками з питань надання безоплатної правової допомоги розміщені на стендах в приміщенні сільської ради.

08 вересня з метою узгодження проекту районної програми правової освіти населення на 2016-2020 роки та її прийняття на черговій сесії районної ради начальник відділу «Оржицьке бюро правової допомоги» Ігор Рожко та головний спеціаліст бюро Слинько Юлія провели робочу зустріч із завідувачем юридичного сектору Оржицької районної державної адміністрації Юлією Колеснік. Сторони визначили основні напрямки діяльності з правопросвітницької роботи з населенням, визначили пункти проекту програми, які потребують доопрацювання та уточнення, визначили потребу у фінансуванні заходів з реалізації програми за рахунок коштів районного бюджету. Після доопрацювання програма буде направлена на розгляд сесії районної ради.

Org Plehiv08 вересня 2016 року в рамках поглиблення співпраці начальник Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко провів робочу зустріч із головою Фермерського господарства «Плехів-Агро» Іриною Нестеренкота в офісному приміщенні господарства здійснив виїзний прийом громадян села Плехів Оржицького району. За результатом зустрічі обговорено подальшу співпрацю з покращення доступу мешканців громади до безоплатної правової допомоги та укладено меморандум про співпрацю. В результаті взаємодії налагоджено підключення через систему Skype-зв’язку з Оржицьким бюро правової допомоги, що стало стартом відкриття першого дистанційного пункту надання безоплатної правової допомоги мешканцям Плехівської громади.

«Покращення доступу жителів сільської місцевості до правової допомоги дасть можливість швидко та ефективно захищати права громадян, використовуючи новітні технології з залученням технічних ресурсів наших партнерів,» – зазначив начальник Оржицького бюро правової допомоги Ігор Рожко.

Адреса дистанційного пункту:37752, Полтавська область, с. Плехів, вул. Богдана Нестеренка 54, офісне приміщення Ф/г «Плехів-Агро»

Звернутися доОржицького бюро правової допомогиможна за Skype-профілем: orzhytsyabpd з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 години.