назад
16.09.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області від 16 вересня 2016 року

bag 160914 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Лариса Шарко та директор Великобагачанського районного центру зайнятості Федір Верховінін під час робочої зустрічі домовилися про співпрацю.

Перший полтавський місцевий центр

bag 1609 2Мова йшла про організацію спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини в частині доступу до безоплатної правової допомоги, поширення інформації про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу.

Сторонами також було обговорено питання надання громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, безоплатної правової допомоги.

 Того ж дня у Великобагачанському районному центрі зайнятості проведено перший семінар для громадян, які перебувають на обліку як безробітні.

Також, 14 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларисою Шарко проведено «вуличне» інформування населення. 

Shi 160914 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторією Легейдою проведено робочу зустріч з фахівцем із соціальної роботи Шишацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Аліною Шабельник. В ході зустрічі сторонами було обговорено порядок отримання безоплатної первинної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та досягнуто домовленості про подальшу постійну співпрацю.

 

 

kar 160915 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч начальника відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Юрія Ночовного з волонтерами Центру допомоги учасникам антитерористичної операції. Працівник центру Стопула К.С. розповіла про категорії питань, що найчастіше виникають під час звернень громадян. В ході зустрічі сторони обговорили напрямки можливої співпраці та домовились про направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до Карлівського бюро правової допомоги.

15 вересня 2016 начальником відділу «Новосанжарське бюро правової допомоги» Андрієм Чернухою та заступником голови Новосанжарської районної державної адміністрації Ритою Верба було проведено спільний виїзний прийом громадян та зустріч з громадськістю у Галущиногреблянській сільській раді. На зустрічі також були присутні депутати та секретар сільської ради.San 1609

         Андрій Чернуха поінформував присутніх про діяльність Новосанжарського бюро правової допомоги та види послуг, що ним надаються. Також було обговорено актуальні в селі проблемні питання та надані юридичні консультації громадянам стосовно їх вирішення.

15 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторією Легейдою було проведено робочу зустріч з помічником старости Покровського старостату Ларисою Макаренко. В ході зустрічі сторони домовились про постійну співпрацю щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до Шишацького бюро правової допомоги, обговорили питання доступу до системи безоплатної правової допомоги на території Покровського старостату за допомогою Skуpe-зв’язку.

 Другий полтавський місцевий центр

Dikanka 1609 216 вересня 2016 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Олександр Олійник провів робочу зустріч з начальником сектору державної реєстрації Диканської райдержадміністрації Ольгою Кутовою, в ході якої обговорили діяльність новоствореного бюро, його функції та можливу співпрацю.

Оскільки одним із завдань бюро є надання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, домовилися про поширення державними реєстраторами серед своїх клієнтів інформації про можливість кожної особи самостійно, не чекаючи в черзі, отримати дані з відкритих державних реєстрів у Диканському бюро правової допомоги. Для цього в приміщенні бюро встановлено комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням.

Також співробітників сектору державної реєстрації забезпечено інформаційним матеріалом про порядок отримання безоплатної правової допомоги.

Кременчуцький місцевий центр

Semen buro14 вересня 2016 року головним спеціалістом відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Світланою Сінельник проведена робоча  зустріч з представником ГО «Центр допомоги учасникам АТО» Тетяною Рябчун. Мета зустрічі – організація надання консультацій і роз’яснень з правових питань, зокрема отримання допомоги у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру, правової інформації, безоплатної правової допомоги учасникам антитерористичної операції, сім’ям загиблих учасників АТО, допомоги у вирішенні проблем, як постають перед мобілізованими та демобілізованими учасниками АТО.

         У процесі спілкування розглянуто перспективу щомісячної організації круглих столів для учасників АТО на базі центру з питань, що цікавлять учасників АТО. Крім того, ГО «Центр допомоги учасникам АТО» забезпечено інформаційними матеріалами та буклетами з питань БВПД.Досягнуто домовленості щодо спільної організації  семінарів, нарад,обговорені подальші спільні дії, спрямовані на створення партнерських відносин.

         Найбільш гострою проблемою, шляхи вирішення якої найбільше цікавлять учасників АТО, є виділення земельних ділянок особам, які брали участь у бойових діях на сході України. Працівникам Центру надано правову консультацію та роз’яснення з цього питання, зокрема щодо переліку документів на отримання вторинної правової допомоги. Світлана Сінельникакцентувала увагу, що у разі належності громадянина до категорії осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам антитерористичної операції надається можливість на отримання послуг адвоката за рахунок державних коштів при відстоюванні та захисті своїх прав у судовому порядку.

 Лубенський місцевий центр

vul 160914 вересня пирятинців та гостей міста інформувало про свою роботу, функції та послуги Пирятинське бюро правової допомоги. Пересічним громадянам було роз’яснено про доступність отримання безоплатної первинної правової допомоги та можливість доступу певних категорій осіб до вторинної БПД. Інформування проводилося в місцях масового скупчення людей (район ринку, центр міста) з обов’язковою роздачею листівок та брошур про діяльністьБюро та систему безоплатної правової допомоги.

14 вересня з метою забезпечення жителів смт. Чорнухи якісною інформацією про систему БВПД в.о.начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Борсук провела вуличне інформування мешканців районного центру. Громадяни отримали інформацію про роботу бюро: його місцезнаходження, види послуг, які можна в ньому отримати, графік роботи, особливості отримання вторинної правової допомоги.

Chorn prijom14 вересня 2016 року відбувся виїзд в.о. начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Юлії Борсук в села Курінька та Скибенці. Під час відвідування сіл провено виїзний прийом громадян. В першу чергу сільських мешканців турбували питання земельних відносин, зокрема укладення договорів оренди та їх умов, другим по важливості питанням можна визначити спадкові відносини, адже значна частина власності в сільській місцевості не оформлена, тому громадяни потребують визнання прав власності та встановлення пов’язаних із цим фактів в судовому порядку.

Після консультацій мешканців громади, була проведена зустріч з представником Куріньківської сільської ради. Під час зустрічі сторони обговорили можливі аспекти подальшої співпраці.

В середу на вулицях міста про право на отримання безоплатної правової допомоги дізнавались і жителі Гребінка. В.о. начальника Гребінківського бюро правової допомоги Анастасія Прошкіна розповсюджувала друковані матеріали з основною інформацією про роботу бюро, надавала відповіді на запитання щодо порядку отримання правової допомоги за рахунок державних коштів.

mirg 160914 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч керівника Миргородського бюро правової допомоги Людмили Горобець з директором Миргородського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Наталією Міщенко. В ході зустрічі проінформовано про основні функції, завдання, мету та цілі діяльності бюро правової допомоги, також сторони домовились про налагодження подальшої співпраці.

14 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника керівника Миргородського бюро правової допомоги Людмили Горобець з працівниками Центру надання адміністративних послуг Миргородської районної державної адміністрації. У зустрічі взяли участь керівник ЦНАПУ Любов Петленко та державний реєстратор Світлана Перепелиця. В ході зустрічі проінформовано про основні функції, завдання, мету та цілі діяльності бюро правової допомоги.

“ЦНАП є спорідненою установою, адже як і Бюро надає послуги для громадян. ЦНАП Миргородської РДА надає 57 послуг. За 2015 рік установою отримано 10500 звернень. Очевидним лишається той факт, що як мінімум 5 % від цих осіб могла знадобитись правова допомога у вигляді консультацій чи роз’яснень, а це 525 осіб”, – зазначила Людмила Горобець.

За результатом зустрічі сторонни домовились про подальшу співпрацю та обмінін формаційними матеріалами для покращення роботи установ у сфері забезпечення захисту прав та інтересів громадян та надання якісних послуг.

Mirg skype15 вересня 2016 року відбулося відкриття чергового дистанційного пункту Skype-звязку в місті Миргороді в центральній районній бібліотеці за адресою: місто Миргород, вулиця Незалежності, 20/17. Відтепер жителі сільських населених пунктів району та мешканці міста матимуть можливість одержати юридичну консультацію в онлайн режимі.

«Доступність, – за словами в.о. керівника Миргородського бюро правової допомоги Людмили Горобець, – один із базових принципів роботи системи БПД, який ми намагаємось втілювати у всіх наших заходах». Нагадуємо скайп-логін Лубенського місцевого центру БПД—lubnybpd.

15 вересня 2016 року відбулася робочазу стріч із представником юридичного відділу виконавчого органу Миргородської міської ради – головним спеціалістом Катериною Погребською.

В ході зустрічі обговорено особливості призначення адвоката за рахунок державних коштів для визначених законом Про правову допомогу” соціальних категорій громадян Також для більш широкого розповсюдження інформації про роботу Миргородського бюро правової допомоги працівники установи провели чергове вуличне інформування мешканців міста, під час якого розповсюджено листівки, що містять інформацію про роботу бюро: види послуг, місце розташування та графік його роботи, контактні дані.

14 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Лариса Шарко та директор Великобагачанського районного центру зайнятості Федір Верховінін під час робочої зустрічі домовилися про співпрацю, а саме: організацію спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини в частині доступу до безоплатної правової допомоги, поширення інформації про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу.