назад
10.10.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 10 жовтня 2016 року

Persh 10 10 16Заступник начальника відділу «Решетилівське бюро правової допомоги» Наталія Черниш 07 жовтня 2016 року провела лекцію для учнів та викладацького колективу ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського».

Перший полтавський місцевий центр

Під час заходу учням і викладачам роз’яснено можливість отримати безкоштовну правову допомогу і скористатись електронними сервісами Мін’юсту у бюро правової допомоги, поінформовано про послуги, які ним надаються, механізм доступу до них. Також мова йшла про розвиток системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, її значення у житті громадян, зокрема, мешканців малих міст та сільської місцевості; про важливість правомірної поведінки як запоруки успішного та благополучного життя людини; про роль представників юридичної професії у вирішенні кожної категорії правових питань, які можуть виникати у повсякденному житті. Під час спілкування з адміністрацією навчального закладу заступником начальника відділу «Решетилівське бюро правової допомоги» було досягнуто домовленості щодо подальшої активної співпраці в проведенні правовиховної роботи у ДНЗ.

06 жовтня 2016 року відбулись робочі зустрічі представників «Великобагачанського бюро правової допомоги» з секретарем громадської організації «Рідне село, рідний край» Катериною Халдай, працівниками Великобагачанського ВДВС – діловодом Софією Голуб та провідним спеціалістом Світланою Давиденко.

Під час зустрічей заступник начальника бюро Лариса Шарко розповіла про забезпечення надання правової допомоги для населення, зокрема, про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та способи їх отримання. В ході зустрічі було досягнуто домовленості щодо спільної роботи з питань допомоги населенню, адже необхідно створити належні умови доступу до правової допомоги та готовність допомогти тим, хто цього найбільше потребує. Також було обговорено шляхи можливого співробітництва та проведення спільних заходів.

06 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Юлією Коваленко проведено робочу зустріч  із старостою Баранівського старостату Сулим М.В. Під час зустрічі було обговорено про діяльність новоствореного бюро, про систему правової допомоги загалом. В ході зустрічі сторони домовились про постійну співпрацю щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до бюро.

В цей день заступником начальника відділу  «Решетилівське бюро правової допомоги» НаталієюЧерниш також було проведено робочу зустріч із директором Решетилівського художнього професійного ліцею Наталією Бігун, під час якої повідомила про функціонування бюро правової допомоги в Решетилівському районі та детально розповіла про механізм її надання громадянам. Також Наталія Черниш вказала, що активне правопросвітництво є одним з найважливіших завдань бюро поряд із наданням безкоштовних юридичних послуг. Враховуючи це, із директором Решетилівського художнього професійного ліцею було досягнуто домовленості щодо спільного проведення правовиховних заходів для учнів ліцею.

06 жовтня 2016 року головним спеціалістом загального відділу апарату райдержадміністрації Петром Мачушкою та начальником відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко проведено спільну роботу по розробленню рубрики «Безоплатна правова допомога» на  веб-сторінці Котелевської районної державної адміністрації. Рубрика міститиме інформацію щодо днів та часу прийому громадян в Бюро, його місцезнаходження, контактні дані, Положення, посилання на чинні нормативно-правові акти, які регулюють діяльність надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, основні завдання Бюро, категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та статті та публікації правового характеру, а також відповіді на типові питання.

В той же день між відділом «Котелевське бюро правової допомоги» та Центром надання адміністративних послуг при Котелевській райдержадміністрації обговорено спільний план дій щодо налагодження співпраці. Начальником Бюро Ольгою Саєнко та начальником ЦНАПу Демочко Світланою Іванівною опрацьовано перелік послуг, які надаються Центром, визначено найбільш поширені послуги для громадян в у районі, обговорені проблемні питання, що виникають у громадян, які потребують Persh 10 10юридичного консультування та представництва їх інтересів в судах. Визначились в застосуванні нових методів щодо покращення якості отримання послуг людьми як в бюро правової допомоги, так і в Центрі надання адміністративних послуг та інформування клієнтів щодо діяльності даних установ.

07 жовтня 2016 року відбувся семінар «Легальна зайнятість», що проводився для безробітних, які перебувають на обліку у Карлівському районному центрі зайнятості. Начальник відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Юрій Ночовний розповів  присутнім про можливість отримання безоплатної правової допомоги та зазначив категорії громадян, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Учасники семінару отримали консультації та роз’яснення з питань сімейного, житлового, земельного та інших цивільних прав.

Другий полтавський місцевий центр

Mash 10 1010 жовтня 2016 року заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко провів робочу зустріч з головою Машівського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз інвалідів України» Софією Кулак, під час якої проінформовано про розвиток системи безоплатної правової допомоги, порядок надання безоплатної правової допомоги та категорії громадян, які мають право на безоплатну первинну та безоплатну вторинну правову допомогуПісля зустрічі працював мобільний пункт консультування, де громадянам було надано правові консультації та роз’яснення з таких питань, як: оформлення субсидії та порядку укладання договорів оренди.

Лубенський місцевий центр

L 10 106 жовтня відбулася зустріч керівника Лохвицького бюро правової допомоги Світлани Даниленко з керуючим справами виконавчого комітету Лохвицької міської ради Леонідом Верескуном,під час якоївона розповіла про роботу бюро правової допомоги в місті Лохвиця, діяльність системи, яка має на меті посилення правової спроможності територіальних громад і створення для людей можливостей реалізувати свої права там, де вони проживають. Сторони обговорили питання розвитку системи безоплатної допомоги в місті, процедуру отримання безоплатної вторинної допомоги та категорії осіб, які мають право на їх отримання.

 

Pir 10 106 жовтня відбувся виїзний прийом Пирятинського бюро правової допомоги у селі Гурбинці Пирятинського району.Уже стали традиційними прийоми громадян, які проводять працівники бюро на виїзді. Такі заходи дають змогу допомогти у правових питаннях сільському населенню у віддалених населених пунктах. Керівник Пирятинського бюро Володимир Орел проінформував жителів села про спектр послуг, які може отримати кожен громадянин, звернувшись до Бюро правової допомоги. Під час прийому громадяни отримали правові консультації з питань права власності на земельні ділянки, процедури отримання вторинної правової допомоги.

06 жовтня керівник Хорольського бюро правової допомоги Юлія Барило провела виїзний прийом громадян в селі Петрівка Хорольського району. Виїзний прийом відбувся в приміщенні сільської ради. До складу робочої групи також увійшли начальник відділу обслуговування громадян Управління Пенсійного фонду України в Хорольському районі Тамара Сніжко, соціальний працівник H 10 10територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хорольської РДА  Аліна Джурадзе.  В ході спілкування жителі села отримали кваліфіковані правові консультації з питань земельного законодавства, спадкування майна, процедури звернення за вторинною правовою допомогою.