назад
12.10.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 12 жовтня 2016 року

Kotel RDA07 жовтня 2016 року начальником відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко проведено робочу зустріч з головою Котелевської районної державної адміністрації Віктором Колосом.

 

Перший полтавський місцевий центр

В ході зустрічі було обговорено інформацію щодо діяльності та основних завдань, мети, функцій бюро правової допомоги, контактні дані установи, порядку надання громадянам безоплатної первинної та забезпечення вторинною правовою допомогою, категорії осіб, які мають право на таку допомогу та інше.

Голова райдержадміністрації висловив сподівання на тісну співпрацю між райдержадміністрацією та Бюро стосовно захисту прав громадян. Для зручності отримання громадянами на належному рівні юридичних послуг запропонував брати участь у виїзних особистих прийомах керівництва райдержадміністрації, що наблизить надання послуг до людей. Також сторони узгодили участь представників бюро в інших заходах, які проводяться райдержадміністрацією, зокрема колегіях, нарадах, семінарах.

10 жовтня 2016 року в залі засідань Чутівської райдержадміністрації відбулася нарада під керівництвом голови Чутівської районної державної адміністрації Апряткіна С.М. Участь у нараді взяли  голова Чутівської  районної ради, керівники структурних підрозділів  Чутівської РДА,  голови та секретарі сільських та селищних рад, керівники державних підприємств, організацій та установ району.  Заступником начальника відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Вікторією Гнатенко було акцентовано увагу на роботі бюро правової допомоги в Чутівському районі та необхідності інформування населення відповідних громад про роботу Бюро правової допомоги.

Крім того, цього ж дня Вікторією Гнатенко було проведено робочу зустріч з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Т. Штепкою. В ході зустрічі обговорено шляхи можливої співпраці, проведення спільних заходів та досягнуто домовленості щодо направлення до бюро громадян, яким необхідна правова допомога. Крім того, працівникам служби у справах дітей було надано методичну допомогу.

10 жовтня 2016 року начальником відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко проведено робочу зустріч з головою Ради Котелевської районної організації ветеранів Бихкало Галиною Григорівною. В ході зустрічі зустрічі сторони дійшли згоди щодо проведення спільних семінарів із головами  первинних ветеранських організацій, яких SH POLнараховується в районі 40. При необхідності було вирішено рекомендувати ветеранам звертатися за правовою допомогою в Бюро та надання громадянам певних категорій адресної допомоги.

Цього ж дня працівниками Котелевського бюро правової допомоги проведено роботу щодо розміщення інформації на інформаційних дошках в державних установах щодо діяльності Бюро.

10 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Юлією Коваленко проведено робочу зустріч із старшим інспектором Шишацького відділення поліції  Линником С.Г., під час якої працівник бюро ознайомила про роботу та основні завдання бюро, порядок надання безоплатної правової допомоги для населення (первинної та вторинної), та зазначила категорії громадян, що мають право на безоплатну  правову допомогу. В ході зустрічі сторони домовились про постійну співпрацю.

Другий полтавський місцевий центр

11 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Машівське бюро правової допомоги» Вікторією Черкасовою взято участь у роботі мобільного «соціального офісу» на базі Базилівщинської сільської ради Машівського району. Мешканцям села було надано консультації з питань реєстрації права власності на земельну ділянку та будинок, оформлення субсидій, укладення договору оренди.

Також Вікторією Черкасовою проведено робочу зустріч з головою Базилівщинської сільської ради Сергієм Сидоренком та надано  методичну допомогу щодо удосконалення надання правової допомоги жителям села.В результаті зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально-вразливих груп, територіальної громади.

Dik CZN lekc11 жовтня 2016 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Олександр Олійник провів лекцію на тему: «Державна реєстрація прав на нерухоме майно» для клієнтів Диканського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Під час заходу Олександр Олійник розповів про порядок проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно та типові проблеми, з якими стикаються громадяни в даній сфері і шляхи їх вирішення.Також присутніх поінформовано про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції. Після закінчення лекції робота продовжилася в форматі консультаційного пункту доступу до БПД і всі бажаючі змогли отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань, а також звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Rimar11 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» спільно з Гадяцьким районним територіальним центром соціального обслуговування населення здійснено виїзд до села Римарівка Гадяцького району.

В ході спілкування з громадянами Сергій Маюра надав кваліфіковані правові консультації жителям села, а також роз’яснив порядок звернення щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги, право на яку мають соціально-вразливі верстви населення.

12 жовтня 2016 року фахівцями Диканського районного центру зайнятості спільно з працівниками відділу «Диканське бюро правової допомоги» було проведено профінформаційний семінар для безробітних на тему: «Легальна зайнятість».

Начальник бюро Олександр Олійник розповів учасникам про додаткові гарантії для працівників, які поєднують роботу з навчанням. Повідомив про типові порушення прав, що допускаються роботодавцем та як їх уникнути і захистити свої законні інтереси.

В свою чергу, присутнім було цікаво також почути про функції та завдання новоствореного бюро, зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права. Учасники семінару отримали інформацію про порядок отримання БВПД, координати, контакти та режим роботи бюро.

Семінари, на яких можна отримати фахові роз’яснення у галузі трудового права є важливими для безробітних і в подальшому допоможуть їм не допустити порушення своїх трудових прав, а тому будуть проводитися й надалі.Після закінчення заходу робота продовжилася в форматі консультаційного пункту доступу до БПД і всі бажаючі змогли отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань, а також звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Zinkiv SESIYA12 жовтня 2016 року виконуюча обов’язки начальника відділу «Зіньківське бюро правової допомоги» Катерина Суконька взяла участь у одинадцятій сесії Зіньківської районної ради та поінформувала присутніх про результати діяльності та наступні кроки бюро правової допомоги.

Катерина Суконька наголосила, що для виконання основних завдань бюро правової допомоги важливим та необхідним є спільна робота з громадським організаціями, органами державної влади та місцевого самоврядування, правове закріплення якої можливе у вигляді підписання меморандумів про співпрацю та внесення змін до Програми правової освіти населення Зіньківського району на 2016-2020 роки.

12 жовтня 2016 рокуна базі Селещинської сільської ради працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяв участь заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко. Цього дня усі бажаючі мали змогу отримати безоплатну первинну правову допомогу, а також оформити звернення щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці села зверталися з питань земельного та сімейного законодавства, на які було надані роз’яснення та правову інформацію. Також під час прийому громадяни отримали інформаційні листівки про послуги та місцезнаходження Машівського бюро правової допомоги.

Лубенський місцевий центр

ATO S7 жовтня 2016 року у рамках проекту “Роззброєння, демобілізація та реінтеграція”, що реалізовується на теренах Пирятинського району РГО «Жіночі Ініціативи» відбулася зустріч з учасниками бойових дій на Сході України, які проживають в сільській місцевості.

Цього дня делегація у складі голови громадської організації «Жіночі Ініціативи» Ірини Таран, працівника Пирятинського бюро правової допомоги Ольги Сокол та спеціаліста центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тамари Коваленко відвідали три населені пункти району – села Грабарівка, Сасинівка та Нові Мартиновичі.

Представники кожної установи розповідали про пільги і програми для ветеранів війни, консультували з проблемних питань, з якими найчастіше доводиться зустрічатися учасникам АТО, основною з яких залишається виділення земельних ділянок для цієї категорії громадян.