назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 19 вересня 2016 року

MaSH

19 вересня 2016 року з метою спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Максим Дворовенко провів робочу зустріч з директором Машівської районної бібліотеки для дорослих Наталією Олефір.

В ході розмови Максим Дворовенко поінформував про етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, основні завдання та функції бюро, порядок роботи зі зверненнями громадян та надання безоплатної вторинної правової допомоги, категоріями осіб, які мають право на отримання такої допомоги.

Крім того, досягнуто домовленості про відкриття дистанційного пункту Skype-зв’язку в районній бібліотеці для дорослих, щоб жителі сіл мали можливість одержати юридичну консультацію в он-лайн режимі.

По завершенні зустрічі Максим Дворовенко зауважив, що діяльність Машівського бюро правової допомоги спрямована на розширення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості. Відтепер, кожен хто потребує правової допомоги: отримання юридичної консультації, доступу та роз’яснення щодо онлайн-сервісів Мін’юсту, а також послуги адвоката за рахунок державних коштів (для незахищених верств населення) – може завітати до бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

               Лубенський місцевий центр

Greb scoolЗ 15 вересня Гребінківське бюро правової допомоги розпочало роботу по правопросвітництву у навчальних закладах. Головний спеціаліст бюро Анастасія Прошкіна провела першу тематичну лекцію «Праця неповнолітніх» для учнів Гребінківської загальноосвітньої школи № 4. У матеріалах лекції містились статистичні дані та стан проблеми праці неповнолітніх осіб в Україні. Лекція розкрила аспекти правового регулювання питань працевлаштування неповнолітніх, їх трудові права, час відпочинку, оплату праці та особливості звільнення. З урахуванням сучасних умов життя та з тим, що більшість підлітків бажають знайти собі роботу така інформація для дітей є корисною та актуальною. Продовження проведення лекцій у Гребінківських школах планується на наступному тижні.

Martinovichi   Доступ сільських жителів до безоплатної правової допомоги – одне із першочергових завдань кожного бюро і Центру. З цією метою Пирятинським бюро правової допомоги заплановано проведення виїзних прийомів у сільських населених пунктах, аби йти «на зустріч» людям, які потребують  допомоги, і спільно знаходити рішення проблемних питань. 15 вересня заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел здійснював прийом громадян у селі Нові Мартиновичі Пирятинського району. Також було проведено інформування сільського населення про створення і місцезнаходження Бюро правової допомоги в місті Пирятин.

         

15 вересня працівники Пирятинського бюро правової допомоги відвідали семінар для Pir CZNтимчасово безробітних осіб у районному центрі зайнятості, на якому присутнім розповіли про створення бюро та чим можуть бути корисними для людей. Зокрема учасників семінару інформували про те, що кожна особа, звернувшись до установи, може отримати первинну правову допомогу, що включає – юридичні консультації, роз’яснення, допомогу у складенні заяв та скарг тощо, а також вторинну правову допомогу, на яку мають право певні категорії осіб. Відвідувачі заходу цікавилися, з яких питань та галузей права надається безоплатна правова допомога. Районний центр зайнятості рекомендує бюро правової допомоги громадянам, які шукають правової підтримки, про що свідчить відвідуваність осіб, що дізналися про цю установу саме в РЦЗ. Подібні семінари за участю працівників бюро, згідно графіку, проводитимуться щотижня.

   15 вересня в.о. керівника Чорнухинського бюро правової                                                                                         допомоги Юлія Борсук провела робочу зустріч із працівниками районної Ch biblбібліотеки. Зустріч відбулась з метою розширення мережі пара-юристів — осіб, які володіють базовими знаннями у сфері правової допомоги, а також більш широкого інформування громадськості про можливості доступу до системи правової допомоги.

19 вересня 2016 року з метою спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко провів робочу зустріч з директором Машівської районної бібліотеки для дорослих Наталією Олефір.