назад
21.09.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 20 вересня 2016 року

Karl16 вересня 2016 року начальник відділу «Карлівське бюро правової допомоги» Юрій Ночовний взяв участь в установчому семінарі, що проводився для бібліотекарів Карлівської районної бібліотечної системи.

Перший полтавський місцевий центр

    Під час семінару присутніх було поінформовано про систему безоплатної вторинної правової допомоги її місію та цінності. Учасникам семінару роз’яснено, які послуги можна отримати і що потрібно для  звернення в бюро правової допомоги громадянам. Особливу увагу було приділено функціонуванню дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги за допомогою Skуpe-зв’язку в приміщеннях сільських бібліотек. За результатами семінару було досягнуто домовленостей про проведення спільних тематичних заходів протягом року.

Цього ж дня заступник начальника відділу «Решетилівське бюро правової допомоги» Наталія Черниш провела акцію «вуличного» інформування населення смт. Решетилівка з метою поширення інформації про роботу бюро правової допомоги як самостійного підрозділу Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Громадян було поінформовано про місцезнаходження бюро, які функції ним виконуються та які послуги надаються. На вулицях селища перехожим були роздані буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?». Разом з тим, проводилось і усне інформування населення про можливість кожного звернутися до бюро за наданням безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій, надавались відповіді на запитання, що виникали в громадян під час таких бесід.

shi 1Також, 16 вересня 2016 року «вуличне» інформування населення було проведено в смт. Шишаки, яке полягало в розповсюдженні листівок серед перехожих та наданні інформації про місцезнаходження Шишацького бюро правової допомоги, послуги, які ним надаються та іншої суспільно необхідної інформації стосовно безкоштовної правової допомоги.

19 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторією Легейдою проведено робочу зустріч з головою Федунківської сільської ради В ході зустрічі сторони домовились про постійну співпрацю щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до відділу «Шишацьке бюро правової допомоги», обговорили питання доступу членів територіальної громади до системи безоплатної правової допомоги за допомогою Skуpe-зв’язку.

Другий полтавський місцевий центр

ATO DIK20 вересня 2016 року з метою надання фахових юридичних консультацій демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Олійник взяв участь у зустрічі у форматі «Центрі під одним дахом», що періодично проводиться працівниками Диканського районного центру зайнятості.

Під час заходу Олександр Олійник поінформував про діяльність новоствореного бюро, його основні завдання та функції. Розкрив зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та забезпечив присутніх інформаційними матеріалами про пільги для учасників АТО. Обговорено найбільшу проблему демобілізованих військовослужбовців – захист права на отримання передбачених  законодавством земельних ділянок.

Після закінчення зустрічі робота продовжилася в форматі консультаційного пункту доступу до БПД і всі бажаючі змогли отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань, а також звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Mash centr20 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Максим Дворовенко провів семінар в Машівському районному центрі зайнятостіна тему: «Організація надання безоплатної правової допомоги громадянам району», під час якого поінформував присутніх про поняття та види безоплатної правової допомоги, порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та доступ до вторинної правової допомоги.

Зокрема зазначено, що право на безоплатні правові консультації мають всі особи, які знаходяться під юрисдикцією України. Також Максим Дворовенко повідомив, що вразливі категорії громадян: малозабезпечені, інваліди,ветерани війни, учасники АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинились в складних життєвих обставинах чи постраждали від збройних конфліктів можуть також скористатись послугами адвокатів щодо складення процесуальних документів, представництва інтересів в судах та перед іншими особами. Наголошено, що для громадян всі правові послуги є безкоштовними, послуги адвокатів оплачує Держава.

Крім того, усіх присутніх повідомлено про діяльність Машівського бюро правової допомоги, яке стало точкою активного поширення правової інформації, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України та правових консультацій на рівні територіальної громади.

По закінченню семінару Максимом Дворовенко надано громадянам правові консультації та роз’яснення чинного законодавства та всім присутнім надано інформаційні матеріали з контактами Машівського бюро правової допомоги.

19 вересня 2016 року працівниками відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» проведено вуличне інформування. Громадянам надано роз’яснення щодо доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, отримання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги за місцезнаходженнямвідділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» за адресою: м. Гадяч вул. Шевченка, 5, контактний номер телефону (05354)3-25-05

Лубенський місцевий центр

Org sud19 вересня  2016 року відбулася зустріч головного спеціаліста Оржицького бюро правової допомоги Юлії Слинько з головою Оржицького районного суду Тетяною Грузман. В ході зустрічі працівник більш докладно розповіла про завдання та функції бюро безоплатної правової допомоги, проінформувала про мету створення установи та її функціональні завдання, роз’яснила  можливість доступу до надання вторинної правової допомоги.Як зазначила голова суду значна кількість малозабезпечених громадян та інших соціально вразливих категорій в стінах суду стикаються з проблемою неможливості оплатити послуги адвоката в цивільних та адміністративних справах.

«Співпраця з Оржицьким районним судом  дасть можливість проінформувати якомога більшу кількість населення про роботу бюро правової допомоги, що в свою чергу  полегшить доступ громадян не лише до первинної правової допомоги, а й надасть доступ окремим категоріям громадян до вторинної правової допомоги», – зазначила головний спеціаліст відділу Юлія Слинько. По закінченню зустрічі на інформаційних стендах суду була розміщена інформація про бюро, його розташування та послуги з надання правової допомоги.

org shkola16 вересня 2016 року начальником Оржицького бюро правової допомоги Ігорем Рожком здійснено виїзд до Чутівської середньої загальноосвітньої школи IIII ст. у селі Чутівка, де відбулася робоча зустріч з директором  школи  Юрієм Суком та педагогічним колективом закладу. Метою зустрічі стало поширення інформації щодо захисту прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правосвідомості школярів.

На цій зустрічі було обговорено право громадян на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу та порядок їх надання, особливу увагу звернули на правову допомогу дітям, дітям-сиротам та дітям, які можуть стати або стали жертвами насильства в сімї. За результатом зустрічі обговорено подальшу співпрацю по правовому вихованню та досягнуто домовленості про проведення правових занять для учнів Чутівської середньої загальноосвітньої школи.

Org vik slug19 вересня 2016 року начальник відділу «Оржицьке бюро правової допомоги» Ігор Рожко провів робочу зустріч із колективом Оржицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області. Темою зустрічі було обговорення основних завдань бюро.  Під час зустрічі Ігор Рожко надав вичерпну інформацію про порядок звернення громадян за безоплатною правовою допомогою. За підсумками зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю сторін, зокрема щодо направлення громадян до бюро правової допомоги.

19 вересня Пирятинське бюро правової допомоги встановлювало партнерські стосунки з організацією, що створена й орієнтована у своїй діяльності, як і Бюро, на людей – Територіальний центр соціального обслуговування. Працівників Бюро привітно зустріли колектив та виконуюча обов’язки керівника Тетяна Ятченко, що розповіла про роботу територіального центру, спектр послуг, що надається установою.

Позитивним моментом цієї зустрічі стала домовленість про викладання права в Університеті третього віку, що діє на базі Територіального центру. Попередньо сплановано, що працівники бюро проводитимуть щотижневі лекції на актуальні правові теми для відвідувачів Університету, а також надаватимуть первинну правову допомогу. На інформаційних стендах установи було розміщено контакти Бюро правової допомоги в місті Пирятині та послуги, що можуть отримати громадяни, завітавши до Бюро.

Hor infЗ метою розповсюдження інформації про роботу Хорольського бюро правової допомоги 16 вересня 2016 року головним спеціалістом бюро Наталією Тарасенко та в.о. начальника Юлією Барило, було проведено вуличне інформування, під час якого в місцях масового скупчення населення були роздані та розміщені на дошках оголошень інформаційні матеріали.

14 вересня 2016 року Оржицьке бюро правової допомоги в черговий раз інформувало про свою роботу, функції та послуги жителів Оржицького району.

Пересічним громадянам було роз’яснено про доступність отримання безоплатної первинної правової допомоги та можливість доступу певних категорій осіб до безоплатної вторинної правової допомоги. Інформування проводилося в місцях масового скупчення людей (магазин, банк, автостанція) з обов’язковою роздачею листівок та брошур про Бюро та систему безоплатної правової допомоги.

Hor zast m g19 вересня 2016 року в приміщенні Хорольського бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч керівника бюро Юлії Барило з заступником міського голови Яною Карманською. Під час зустрічі сторони обговорили основні завдання та функції бюро. Сторони домовились про спільні дії у напрямку правової освіти громадян та інформування мешканців громади про право на допомогу з метою підвищення рівня правової спроможності громади.

15 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч керівника Хорольського бюро правової допомоги Юлії Барило з начальником Хорольського відділу Лубенської прокуратури Вікторією Мазур з метою налагодження співпраці та інформуванням про основні завдання та функції бюро.

Під час зустрічі досягнуто домовленості про подальшу співпрацю та взаємне перенаправлення осіб для отримання якісної правової допомоги. В приміщенні прокуратури для інформування відвідувачів розміщено довідкові матеріали про місцезнаходження бюро та послуги, які ним надаються.

hor prokuratura“Прокуратура — важливий орган у співпраці із бюро, адже не так давно він володів функцією загального нагляду. І люди по звичці продовжують звертатись до неї з метою захисту порушених органами влади прав”, – говорить про важливість зустрічі керівник Бюро Юлія Барило.