назад
04.10.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області за 4 жовтня 2016 року

3 04 1028 – 30 вересня 2016 року заступник начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Лариси Шарко провела ряд робочих зустрічей:

з головою селищної організації інвалідів Миколою Неїжборщ, військовим комісаром Великобагачанського районного військового комісаріату Сергієм Погорєловим, директором районної станції юних техніків Юрієм Гавленком,головою Великобагачанської селищної ветеранської організації Надією Журавель, завідуючою Великобагачанської державної нотаріальної контори Тетяною Кириченко,секретарями сільських та селищних рад району,керівником апарату Великобагачанського районного суду Зоєю Годиною,начальником Великобагачанського відділення поліції підполковником Олександром Яциком

Мета зустрічей – ознайомлення з напрямками діяльності новоствореного бюро, його функціями та цілями, інформування про порядок отримання громадянами безоплатної вторинної правової допомоги, визначення шляхів співпраці та проведеня спільних заходів.

28 вересня 2016 року працівниками Великобагачанського бюро правової допомоги здійснено вуличне інформування у вигляді розміщення об’явок на рекламні щити по вулицях селища для оповіщення населення про правову допомогу, якою вони можуть скористатися.

28 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Яною Колядою проведено робочу зустріч з провідним спеціалістом Котелевського районного відділу ДВС ГТУЮ у Полтавській області Наталією Приймою та іншими працівниками відділу. В ході зустрічі було повідомлено про порядок отримання безоплатної правової допомоги та досягнуто домовленостей щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до бюро правової допомоги.

Того ж дня, 28 вересня 2016 року працівниками Новосанжарського бюро правової допомоги на центральних вулицях селища було проведено вуличне інформування громадян. Населенню було надано листівки з інформацією стосовно безоплатної правової допомоги та місця розміщення бюро. Особливо зацікавленим громадянам були надані додаткові роз’яснення стосовно кола суб’єктів первинної та вторинної правової допомоги.

2 04 1029 та 30 вересня 2016 року в смт. Шишаки працівниками Шишацького бюро правової допомоги проведено «вуличне» інформування населення, яке полягало в розповсюдженні листівок серед перехожих та наданні інформації про місцезнаходження бюро, послуги, які ним надаються та іншої суспільно необхідної інформації стосовно безкоштовної правової допомоги.

30 вересня 2016 року в Шишацькому районному центрі зайнятості головним спеціалістом Шишацького бюро правової допомоги Юлією Коваленко проведено семінар для громадян, які перебувають на обліку в районному центрі як безробітні. Громадяни були проінформовані про завдання, мету, зміст бюро правової допомоги, про можливість кожної особи звернутися за консультацією чи роз’ясненням чинного законодавства, про підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також під час заходу було повідомлено місце розташування та графік роботи бюро. Зацікавленим громадянам були надані роз’яснення правового характеру.

Цього ж дня начальник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха провів робочу зустріч та виїзні прийоми громадян у Клюсівській та Руденківській сільських радах Новосанжарського району. З головами сільських рад було обговорено можливість подальшої співпраці, зокрема щодо участі працівників бюро у зустрічах з громадянами та семінарах, які організовуються сільськими радами з метою вирішення проблемних питань, що періодично виникають у населення. Крім того, досягнуто домовленості про налагодження Skype зв’язку на базі Руденківської сільської ради з метою надання безоплатної правової допомоги.

  Громадянам, що завітали до сільських рад, було надано юридичні консультації та інформацію стосовно системи безоплатної правової допомоги, діяльності бюро та видів послуг, що ним надаються.

Другий полтавський місцевий центр

Andriivka04 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Машівське бюро правової допомоги» Вікторією Черкасовою взято участь у мобільному «соціальному офісі» на базі Андріївської сільської ради Машівського району. Мешканцям с. Андріївка було надано консультації з питань оформлення субсидій, розірвання договорів оренди, реєстрації місця проживання. Також громадян, які звернулись на прийом, поінформовано про роботу та місцезнаходження бюро правової допомоги.

Крім того, Вікторією Черкасовою проведено робочу зустріч з головою Андріївської сільської ради Петром Гажею з метою налагодження співпраці та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевості. Під час зустрічі надано інформацію про роботу Машівського бюро правової допомоги, особливу увагу звернено на переваги безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, обговорені питання щодо подальшої співпраці. Обговорено подальшу співпрацю з полегшення мешканців громади щодо доступу до безоплатної правової допомогита узгоджено здійснення перенаправлення осіб, які потребуватимуть правової допомоги до Машівського бюро правової допомоги.

        Ga vul inf04 жовтня 2016 року заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Іриною Калініченко вкотре проведено інформування населення районного центру.

        Під час спілкування жителів повідомлено про можливість отримання безоплатної правової допомоги, правової інформації та консультацій в новоствореному бюро за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5. Також в бюро громадяни можуть скористатися послугою доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України: сплатити судовий збір он-лайн чи отримати інформацію з єдиного державного реєстру судових рішень та ін.

 

Лубенський місцевий центр

Mirg z29 вересня 2016 року керівник Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець провела робочу зустріч із начальником відділу культури і архіву Миргородської районної державної адміністрації Наталією Халдай. Під час зустрічі Людмила Горобець розповіла про основні функції, завдання, мету та цілі діяльності бюро безоплатної правової допомоги. Обговорено питання розвитку системи правової допомоги на території району. Зокрема мова йшла про залучення бібліотечних закладів Миргородського району до розвитку мережі Skype-зв’язку, сприяння у проведенні правоосвітніх заходів та допомоги у розповсюдженні інформаційних матеріалів серед мешканців району.

03 жовтня 2016 року відбулись інформаційні зустрічі керівника Лохвицького бюро правової допомоги Світлани Даниленко з юристом управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Марією Туник, начальником відділу Держгеокадастру в районі LohvВасилем Ємцем. Під час зустрічей розглядались питання співпраці щодо надання правової допомоги громадянам, поінформовано про систему безоплатної правової допомоги та її завдання, зокрема щодо підвищення правової освіченості населення, забезпечення первинної та вторинної безоплатної правової допомоги та доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Наприкінці зустрічей сторони визначили основні напрямки подальшої співпраці з метою ефективної роботи у сфері правопросвітництва, розмістили інформацію з контактами бюро безоплатної правової допомоги на інформаційних стендах установ.

03 жовтня 2016 року керівник Миргородське бюро правової допомоги Людмила Горобець спільно з працівниками Миргородського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області проведено робочу нараду для секретарів сільських, селищних рад Миргородського району.

Mirg 04 10Посадовим особам органів місцевого самоврядування району повідомлено про основні функції, завдання, мету та цілі діяльності бюро безоплатної правової допомоги. Учасники наради визначили основні напрямки подальшої співпраці.В ході проведення заходу представники органів місцевого самоврядування одержали для розповсюдження на території сільських рад листівки-пам’ятки «Безоплатна правова допомога», розроблені працівниками Миргородського бюро правової допомоги.