назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги за 22 вересня 2016 року

Luten 220 вересня 2016 року заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Іриною Калініченко спільно з працівниками Гадяцького районного територіального центру соціального обслуговування населення здійснено виїзд до села Лютенька Гадяцького району.

Другий полтавський місцевий центр

Громаду села поінформовано про мету, цілі та завдання системи безоплатної правової допомоги, а також надано правові консультації та роз’яснення з питань, що стосуються сімейного та житлового законодавства.

Мешканці висловлювали вдячність за надані консультації безпосередньо за місцем їх проживання та сподівання стосовно проведення таких заходів в майбутньому.

Задля правопросвітництва в територіальних громадах та надання безоплатної правової допомоги в сільській місцевості району виїзди працівників бюро з територіальним центром соціального обслуговування буде продовжено й надалі.

LutenПісля закінченя прийому громадян  Іриною Калініченко проведено робочу зустріч з головою Лютенської сільської ради Олександром Захлистенком, під час якої обговорено реалізацію основних цілей безоплатної правової допомоги та забезпечення належного рівня правової освіти і культури громади села.

З метою захисту прав людини та рівного доступу до правової інформації досягнуто згоди у створенні на базі Лютенської сільської ради дистанційного пункту безперешкодного доступу до безоплатної правової допомоги – точки Skype-зв’язку. Ця сучасна інформаційна послуга надасть можливість громадянам поспілкуватись із спеціалістами і оперативно отримати відповіді на поставлені запитання не виїжджаючи за межі населеного пункту.

Також сільську раду забезпечено інформаційними матеріалами та буклетами, роз’яснено, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть також звернувшись до новоствореного бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5, тел. 05354-3-25-05.

Mash prij21 вересня 2016 року на базі Машівської селищної ради працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяла участь головний спеціаліст відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Черкасова.

Громадяни, які зверталися за консультацією отримали змістовні та вичерпні відповіді на поставлені питання. В подальшому виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги проводитиме прийом громадян щосереди з 13:00 до 14:00 за адресою: селище Машівка, вул. Незалежності, 93. 

Нагадуємо: Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

21 вересня 2016 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» допомоги Олександр Олійник провів робочу зустріч з керівником Диканського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любов’ю Касьян, в ході якої розповів про діяльність бюро, мету його створення, основні завдання та функції.

Також обговорили напрямки співпраці та визначили спільні заходи для допомоги соціально вразливим верствам населення району. В свою чергу, Любов Касьян висловила зацікавленість у налагодженні співпраці з бюро правової допомоги та запропонувала здійснити інформаційний виступ на зібранні соціальних працівників району, який планується незабаром на базі територіального центру. Крім того досягнуто домовленості про участь працівників бюро у діяльності «соціальних офісів» та інших заходах центру.

Лубенський місцевий центр

Greb sud20 вересня відбулась зустріч в.о. керівника Гребінківського бюро правової безоплатної допомоги Вікторії Маковецької із заступником керівника апарату Гребінківського районного суду Полтавської області Світланою Биченко. Захід проведений з метою інформування щодо основних функцій з надання безоплатної правової допомогита видів послуг, яке надає бюро.

Під час зустрічі Вікторія Маковецька розповіла про процедуру та принципи надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Вона акцентувала увагу на тому, що на первинну правову допомогу має право кожен, а на вторинну – у випадках передбачених законом. І це стосується соціально незахищених верств населення. Підсумком зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю та проведення спільних заходів правового характеру.

Or 120 вересня 2016 року в приміщенні Зарізької сільської ради Оржицького району відбулась робоча зустріч керівника Оржицького бюро правової допомоги Ігоря Рожка із секретарем сільської ради Іриною Хало. Метою зустрічі було налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування та розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців сільської місцевості.

Під час зустрічі було надано інформацію про роботу бюро. Особливу увагу Ігор Рожко звернув на переваги роботи системи безоплатної  правової допомоги саме для сільських громад. Він розповів про категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Сторони обговорили питання щодо подальшої співпраці та узгодили процес перенаправлення осіб, які потребуватимуть правової допомоги, до бюро. Обговорили також спільні заходи, спрямовані на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги. Також було роз’яснено процедуру здійснення представництва інтересів громадян в суді та складання документів процесуального характеру у разі звернень громадян. Надано інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, пам’яток та листівок. За результатом зустрічі обговорено подальшу співпрацю з полегшення доступу мешканців громади до безоплатної правової допомоги та укладено меморандум про співпрацю.

Or 220 вересня 2016 року Оржицьке бюро правової допомоги встановило партнерські стосунки з Центром надання адміністративних послуг Оржицької районної державної адміністрації. Начальник відділу Ігор Рожко провів робочу зустріч з працівниками адміністративного сектору з питань організації діяльності ЦНАП Оржицької РДА Юрієм  Кононіхіним та Андрієм Бондаренко. Працівникам відділу надано інформацію про основні засади, принципи роботи, напрямки діяльності бюро та місію системи безоплатної правової допомоги в цілому. У ході зустрічі було обговорено питання подальшої співпраці та досягнуто домовленості щодо інформування відвідувачів відділу «Центр надання адміністративних послуг» про можливості отримання якісної безоплатної первинної та  вторинної правової допомоги в Оржицькому районі. В рамках зустрічі присутніх проінформували про основні завдання Бюро та про категорії осіб, які мають право на вторинну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». За результатами зустрічі сторони домовились про налагодження подальшої співпраці.

Для ознайомлення відвідувачів на стендах ЦНАПу розміщено інформацію про послуги, які надає Оржицьке бюро правової допомоги та його місцезнаходження.

20 вересня для встановлення співпраці і сприяння розвитку безоплатної правової допомоги на території міста та району в.о. керівника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел провів робочу зустріч з працівниками місцевої прокуратури, яку очолює прокурор Олександр Пожаров. У ході зустрічі було домовлено про сприяння в інформуванні населення щодо розвитку системи безоплатної правової допомоги на Пирятинщині. Працівники бюро проінформували про доступ до правової допомоги, а також надали інформацію про категорії громадян, які мають право на вторинну БПД.